Töltött káposzta zabpehellyel |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók (5-6 adaghoz):
- 50 dkg hús (sertés vagy még diétásabb a csirke)
- 10 dkg zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- teáskanál pirospaprika (pirospaprika ITT!)
- ugyanennyi fokhagymapor (fokhagyma granulátum ITT!)
- fél teáskanál őrölt kömény (kömény ITT!)
- só és bors ízlés szerint (Himalája só ITT!)
- 10 dkg kolbász
- 2-3 babérlevél
- 60-70 dkg savanyú káposzta
- kelkáposzta
Elkészítés:
Összedolgozzuk alaposan a gombóchoz valókat (első 6 hozzávaló), majd kelkáposzta levélbe csomagoljuk (anyósomtól tanultam, ha még nem próbáltad kóstold meg így, szerintem finom), kb. 10-12 közepes darab lesz belőle.
Belepakoljuk egy edény aljába és a tetejére karikázunk 10 dkg kolbászt,majd betakarjuk 60-70 dkg savanyú káposztával. Hozzáadunk 2-3 babérlevelet és annyi vizet, amennyi ellepi a káposztát. Ízlés szerint kellhet még rá só és én még tettem rá fokhagymaport is. Kb 2-2.5 órát kell főzni. Az egész kalóriatartalma, számításaim szerint maximum 2300 kalória, tehát egy nagy adag belőle csak 460 kcal.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!