Ropogós-szaftos csirkecsíkok édes-fanyar zellerpürével |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók a csirkéhez:
- 1/2 kg csirkemell
- 2 ek. szezámmag
- kb. 2 ek. zabliszt (gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- fűszerek (só, fehérbors, fűszerpaprika, szárított petrezselyem)
- zsiradék
- 50-60 ml cocomas kókuszkrém (Cocomas ITT!)
- 1/2 dl víz
A csirkét csíkokra vágjuk, meghempergetjük a lisztes-fűszeres keverékben, zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük. Míg pirul, a maradék lisztes keverékhez hozzáadjuk a cocomast, a vizet, a szezámmagot és még egy kevés fűszert, majd kikeverjük (inkább folyós legyen, mint krémes). Amikor már pirosas színűek a csirkecsíkok, kivesszük a sütőből, ráöntjük a szezámos szószt, és összekeverjük, elegyengetjük, majd 180 fokon további kb. 20 percig sütjük. Egyszerre lesz ropogós és szaftos, innen a neve.
- 1 nagy fej zeller
- 20-30 ml cocomas
- só, bors
- kókuszzsír (kókuszzsír ITT!)
- 1/4 citrom leve
- 25 ml száraz, minőségi fehérbor
- szezámolaj (elhagyható)
Miután puhára pároltuk a zellert, pürésítsük a hozzávalókkal. A cocomas édességét kicsit fanyarrá teszi a citrom és a bor. Díszítésként egy nagyon keveset csepegtessünk rá tálaláskor a szezámolajból.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!