Csökkentett szénhidráttartalmú (5g/adag) tartalmazó pizza |
A recept a régi, csak most picit (de tényleg csak picit!)
1.) 2 tojást 100 g túróval, 50 g darált dióval és 2 kiskanál fasírt fűszersóval (ezt használtam) összeturmixolunk (paleo diétázók, laktózérzékenyek, tejallergiások túró helyett totuval, de úgy kell hozzá 1 kiskanál kókuszolaj is)
2.) Ezt a masszát kisméretű szilikonos kenyérformába (ezt használtam) öntjük és 10 perc alatt előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük
3.)Magyaros feltéttel: 1/2 hagyma, 20 g kolbász, 1/2 paradicsom, 100 g paradicsompüré, 50 g sajt (tejérzékenyeknek paleo sajt), Szafi Reform olaszos fűszerkeverék (ezt használtam) /A feltét változtatható!/
Dupla adagot készítettem, és vacsorára az 1/4-ét ettem meg.
Így egy vacsora adag:
- 252 kcal
- 23,5 g fehérje
- 4,7 g szénhidrát
- 16,2 g zsír
Eredeti (alacsonyabb energiatartalmú feltéttel és dió nélkül készült) receptem: túró alapú pizza.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szafi, dió helyett szerinted működhet darált mandulával is?
Szép napot!
Adri
igen 🙂