Zöldborsófőzelék hüvelyesliszttel vagy zabliszttel, tejfölmentesen |
Hozzávalók:
- 500 g mirelit zsenge zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 2 ek. hüvelyesliszt (vagy zabliszt) (hüvelyesliszt ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabliszt ITT!)
- 1,5 csapott kk. só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 tk. Szafi Reform 1:4 cukor (Szafi Reform cukorhelyettesítő ITT!)
- bors (ízlés szerint)
- petrezselyemzöld
- 3 dl tej+3 dl víz (kb.) (tejet nem fogyasztóknak: házi kókusztej recept ITT!)
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a kókuszolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett néhány percig pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, meghintjük a liszttel, és lassú tűzön további 1-2 percig kevergetjük. Végül felöntjük a vízzel és a tejjel, hozzákeverjük a „cukrot” és fedő alatt puhára főzzük a borsót. Amennyiben keményebb borsóval dolgozunk szerencsésebb a főzés végén behabarni a főzeléket (amikor megpuhult a borsó, kiveszünk a levéből, csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, és hozzáadjuk a főzelékhez).
Zöldborsófőzelék Szafi Reform „sajtos-tejszínes” poralappal
Borsófőzelék Szafi Reform „tejszínes” poralappal
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Lakatos Angi Szafi Reform „tejszínes” poralappal készítette a zöldborsó főzeléket és ezt írta:
„A borsófőzelékhez Szafi Reform „tejszínes” csirke poralapot használtam, szerintem nagyon jó lett. Nem az a klasszikus borsófőzelék, de nagyon finom:
- 450 g mirelit borsó
- kb. 100-130 g zabtejszín (zabtejszín ITT!)
- 20 g Szafi Reform „sajtos-tejszínes” poralap (Szafi Reform „sajtos-tejszínes” poralap ITT!)
- kb. 1-1,5 dl víz
A borsót puhára főztem, a zabtejszínnel elkevertem a poralapot, ráöntöttem a borsóra, majd felöntöttem egy kis vízzel, hogy főzelék állagú legyen és összefőztem.”
Zöldborsófőzelék Szafi Reform magyaros paprikás poralappal
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Zöldborsófőzelék Szafi Reform magyaros alapporral
„Egy nagy fej vöröshagymát megdinszteltem pár csepp kókuszolaj+1 dl víz keverékében, rádobtam 1 kg mirelit zöldborsót, megszórtam 1 kiskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítővel (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!), sóval, petrezselyemmel, majd felöntöttem egy kis vízzel, és puhára pároltam (kb. 30 perc volt). A végén 3 dl mandulatej (mandula”tej” ITT!) +1 púpos evőkanál Szafi Reform tápiókaliszt (Szafi Reform tápiókaliszt ITT!) +1 csapott evőkanál Szafi Reform magyaros paprikás szósz alap (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!) segítségével habartam be, a forró főzelékléből egy kicsit hozzámerve, elkeverve.”
@ get_fit_after_kids Instagramon oszotta meg ebédötletét, ő így készítette a borsófőzeléket:
„A borsófőzelék, amiben csak borsó van. Önmagával, és egy kevés Szafi Reform magyaros alapporral sűrítettem, szerintem tökéletes lett. Engem alapvetően a menzás kajákkal, és a főzelékekkel ki lehet kergetni a világból, de ez nagyon ízlett, és nem csak nekem. Nem is értem, minek bele tej, vagy tejföl, vagy liszt… Teljesen felesleges.
Egy nagyobb újhagymát apróra vágtam, kevés olívaolajon dinszteltem, később hozzáadtam egy fokhagymát is apróra vágva, végül a zöldborsót (nálam mirelit volt, 450 gramm). Sóztam, borsoztam, és Szafi Reform ételízesítővel fűszereztem. (Szafi Reform ételízesítő ITT!)
Felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára pároltam. Amikor majdnem készen volt, kivettem 2 merőkanálnyit (víz nélkül), ezt megszórtam 1 csapott evőkanál Szafi Reform magyaros paprikás alapporral, (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!) és botmixerrel pürésítettem. Visszaöntöttem a borsóhoz, és készre főztem. Kellett neki még pár perc, amíg elfőtte a vizet, és kicsit sűrűbb lett.
Hozzá Szafi Free proteines édesburgonya fasírtot (RECEPT ITT!) ettünk. Nagyon nagyon finom, gyorsan megvan, próbáljátok ki!”
Borsófőzelék Szafi Reform magyaros alapporral
Mile-Kovács Erika zabpehelylisztes receptje:
Hozzávalók:
- kb. 400 g borsó
- 2 ek. cukor vagy cukorhelyettesítő / nálam kókuszvirág cukor, nem 5x-ös/
- csipet Szafi Reform himalaya só
- 1,5 ek Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt
- 2 dl növényi főzőtejszín
- 4 dl víz + 1dl vízzel hígítottam a tejszínt
Elkészítés:
A megtisztított borsóra ráöntöttem a vizet, hozzáadtam a kókuszvirág cukrot, pici sót, amíg főtt kikevertem a lisztet a tejszínnel, apránként hígítottam még vízzel. Csomómentesre elkevertem, hozzáadtam a borsóhoz és készre főztem.
Zabpehelylisztes zöldborsófőzelék
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Nyílgyökérliszttel is működik. Attól függ, ki mennyire sűrűn szereti 20-30g kell bele. (Én 30g-ot használtam,és szinte megállt benne a kanál 🙂 ). Viszont arra vigyázni kell,hogy a borsót kicsit főzzük a vízben mielőtt hozzáadjuk a nyílgyökérlisztet, mert hamar besűrűsödik és nyers maradhat a zöldség.
Vajon tápiókaliszttel is jól sikerül a főzelék?
Tápiókaliszttel is lehet habarni?