A paleo zsemle és paleo kenyér után itt a tökéletes
Paleo kifli recept, a receptet nagyon köszönjük Tögyi Juliannának. smile hangulatjel
Hozzávalók:
- 9.5 dkg őrölt mandula
- 3 dkg útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
- 9 g foszfátmentes sütőpor
- 1.5 ek. almaecet (alamecet ITT!)
- 2 db tojásfehérje/nem kell felverni/
- 110 g forró víz
- 3 g só (Himalaya só ITT!)
Elkészítés:
A száraz anyagokat turmixgépbe rakjuk, ráöntjük a tojásfehérjét és az almaecetet. Néhány pillanatra beindítjuk a gépet, /nagyon hamar összeáll/, majd hozzáadjuk a forró vizet. Addig turmixoljuk, amíg besűrűsödik /csupán 1-2 perc/. 4 részre osztjuk a tésztát és nedves kézzel megformázzuk. Akár zsömlét is készíthetünk belőle. 180 fokos, légkeveréses sütőben 45-50 perc megsütjük. Ez hosszúnak tűnik, de így lesz ropogós külsejű. Bélzete nem nedves és világos.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem. Én zsemlét készítek ebből a receptből. Ízre nagyon finom. A sütés kezdetén szépen megemelkedik, feszes lesz, de valamiért 25-30 perc után összeesik, ráncos lesz a teteje. 40-43 percig szoktam sütni, kül. megfeketedik az alja. Mi lehet a gond? Vagy ilyennek kell lennie? Válaszokat köszönöm! Szép napot!