Rántott pulykamell, cukkini tócsnival és paleo tartárral

Ti Küldtétek Recept
(A recept beküldője: Irázi Viki)
Rántott pulykamell cukkini tócsnival és paleo tartárral 
Rántott pulykamell, cukkini tócsnival és paleo tartárral

Paleos ebéd ötlet: Rántott pulykamell cukkini tócsnival és paleo tatárral 

(gluténmentes, tejmentes, szójamentes)
RECEPTEK:
PALEO RÁNTOTT PULYKAMELL:
  • 2 szelet pulykamell
  • 1 mokkáskanál himalaya só (Himalaya só ITT!)
  • 1 mokkáskanál citrombors

Panírhoz:

  • 1 db tojás
  • 1 dl kókusztej
  • csipet himalaya só
  • 2 evőkanál kókuszliszt, amit itthon készítek (a kókusztejből visszamaradt kókuszreszeléket megszárítom, ledarálom és panírhoz használom)
  • 4 kisebb szelet száraz paleo kenyeret darálón ledarálunk, ebből lesz a morzsa (paleo kenyér recept ITT!)
 A pulykamellek mindkét oldalát picit besózzuk, citromborssal meghintjük, vastag folpack fólia között (vagy nejlon zacskóba téve) enyhét átütögetjük egy klopfolóval, de ne legyen vékony, csak annyira, hogy a só és a citrombors belekerüljön a húsba.
A tojást elkeverjük a kókusztejjel és a 2 evőkanál kókuszliszttel, majd beleforgatjuk a morzsába.
A hússzeleteket EzCoat 0 kalóriás (vagy paleosoknak olívaolaj) spray-vel befújjuk és sütőzacskóba rakva (a zacskót lezárva) sütőben 160 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük (a hőmérséklet sütőfüggő). 

CUKKINI TÓCSNI 
(ebből a mennyiségből nagyon sok lesz)
  • 2 db nagyon karcsú, nagyon friss és üde cukkiniuborka szeletelőn leszelve,
  • megsózva,
  • csipet borssal,
  • 1 gerezd fokhagyma reszelékkel ízesítve,
  • 3 db tojás
  • 1 púpos evőkanál útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
Amikor a cukkini levet ereszt, kicsavarjuk.
A kicsavart cukkinihez hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és elkeverjük az útifűmaghéjjal.
Hagyjuk állni pár percet (nálam 10 perc volt, mert ekkor értem rá kisütni).
Egy serpenyőt lefújtam olajsprayvel. Kanállal beleszaggattam a tócsni nyersanyagát.
Evőkanállal lapogattam és mindkét oldalát átsütöttem.
PALEO HÁZI TARTÁRMÁRTÁS:

Először a paleo majonézt készítjük el:
  • 1 db tojás
  • 2 dl olívaolaj
  • csipet himalaya só
A tojást aprítógépbe vagy turmixba tesszük, az első fél deci olajat cseppenként adagoljuk hozzá. Ha nem így teszünk, akkor kicsapódik a tojás és nem lesz bársonyos az alapmajonézünk. Ezután bátrabban adagolhatjuk az olajat.
Összesen 20 perc alatt készül el a majonéz.
Ez is rengeteg mennyiség, így csak a felét használtam fel.
A tartárt így készítjük:
  • a fele adag majonéz
  • 1 bio citrom leve
  • 1 evőkanál dijoni mustár (dijoni mustár ITT!)
  • 2 evőkanál totuhoz kevés vizet kevertem, hogy egy hígabb tejfölszerűséget kapjak -> így helyettesítem a tejfölt (totu készítése videóval ITT!)
  • édesítő ízlés szerint (nálam most xilit volt)
Egy kisebb késes robotgépben pillanatok alatt összekeverjük és kész is vagyunk a tartármártásunkkal.

1 hozzászólás

  1. “A tojást … beleforgatjuk a morzsába.” Nincs itt valami elírás vagy kihagyás, kérem szépen? Ebből aztán szép panír lesz! Szegény szerencsétlen elsőbálozókat sajnálom.

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…