Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett virslis korongok |
????????????1. VERZIÓ: Szénhidrát-csökkentett, paleo virslis korongok
Hozzávalók:
- 25 g Szafi Reform nyújtható sós lisztkeverék (paleo nyújtható sós liszt ITT!)
- 25 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 2 g foszfátmentes sütőpor
- 1 g himalája só (Himalaya só ITT!)
- 25 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 60 g kókusztej vagy víz
- 1 db kisebb tojás
- 2 db kisebb tojásfehérje
- 4 db „mindenmentes” virsli
- 1 ek. házi paradicsomsűrítmény
- 1 tk. Szafi Reform bambuszrostliszt (bambuszrost liszt ITT!)
A száraz anyagokat összekeverjük, beledolgozzuk a nedves hozzávalókat és 5 percig pihentetjük a keveréket.
A paradicsomhoz hozzákeverjük a bambuszrostlisztet.
Ezután a tésztából egy 12*25 cm-es lapot nyújtunk. A széleire rákenjük a paradicsomot, erre helyezzük a virsliket (mindkét szélére 2-2 db-ot), majd középre feltekerjük a tésztát a virslivel együtt (mint amikor a bejglit tekerjük, csak most a két széléről a közepéig feltekerve) és kissé lenyomkodjuk. Vigyázni kell, hogy a tészta ne szakadjon el.
Az így kapott rúdból 16 szeletet vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Sütés:Előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc.
Tápértékei darabonként:
- 39 kcal
- 1,8 g fehérje
- 3,1 g zsír
- 1,3 g ch
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Hozzávalók:
- 25 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 25 g Szafi Reform zöldbanán liszt (zöldbanán liszt ITT!)
- csipet só
- 1 g foszfátmentes sütőpor
- 25 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 10 g Szafi Reform kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 100 g víz
- 4 db „mindenmentes” virsli
- 1 ek. hozzáadott cukormentes Dijoni mustár (dijoni mustár ITT!)
A száraz anyagokat összekeverjük és beledolgozzuk a folyékony hozzávalókat.
5 percig pihentetjük a tésztát.
Ezután bambuszrostlisztes munkafelületen egy 12*25 cm-es lapot nyújtunk belőle.
A két szélére elkenjük az 1-1 tk. cukormentes dijoni mustárt és ráfektetjük (szélenként) a 2-2 db virslit, majd középre feltekerjük a tésztát a virslivel együtt (mint amikor a bejglit tekerjük, csak most a két széléről a közepéig feltekerve) vigyázva, hogy a tészta ne szakadjon el.
Az így kapott rudat 16 egyenlő részre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Sütés:
Előmelegített, légkeveréses 175 fokos sütőben 35 perc.
Tápértékei darabonként:
- 40 kcal
- 1 g fehérje
- 3,5 g zsír
- 1,6 g ch
Update (Ti Készítettétek):
Zsanett Csieklinszki elkészítette, és ezt írta: „Idén is lesz #szafifitt virlis korong a szilveszteri asztalon! Szeretjük! Nagyon jó a tésztája!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Az első receptnél a 25g Liszt nem kevés egy kicsit a nedves hozzávalókhoz?