(A recept készítője: Szakály Mariann)
Paleo leopárd kalács recept
Paleo leopárd kalács |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Hetek óta készülök erre a Leopárd kalácsra már. Tegnap megjött az ihlet, Julika csíkos kiflije lett a befutó (Recept ITT!). Dupla adagot kevertem össze, magamhoz képest totál recept hű vagyok, csak 20 g bambuszrostlisztet tettem még hozzá. Nem mondom, hogy naponta fogom megsütni, mert elbohóckodtam vele rendesen, de kisfiamnak annyira ízlik, azt mondta, nehogy változtass rajta anya! (gondoltam, kicsit több fehér rész szebb lenne benne).”
Hozzávalók:
- 140 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 140 g Szafi Reform nyújtható édes lisztkeverék (édes nyújtható lisztkeverék ITT!)
- 20 g bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
- 40 g Szafi Reform eritrit (eritrit ITT!)
- 20 g Szafi Reform vaníliás eritrit (vaníliás eritrit ITT!)
- csipet só (Himalaya só ITT!)
- 10 g foszfátmentes sütőpor (Himaláya só ITT!)
- 60 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 4 db tojás
- 8 db tojásfehérje
- 180 g To-tu tej (más tejjel is készíthető!) (ToTu tej ITT!)
- 20 g zsírszegény kakaópor (kakaópor ITT!)
- 4 ek. víz
Elkészítés:
Az alapanyagokból a kakaópor és a 4 evőkanál víz kivételével rugalmas masszát gyúrunk, majd 10 percig pihentetjük.
A limara pékség oldalán tudjátok megnézni, hogyan készül a hagyományos verzió, ugyanígy készítjük a ezt a verziót is, csak #szafifitt tésztával: karácsonyi leopárd kalács
Felvert tojással lekenjük sütés előtt.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!