Gluténmentes, kelesztés nélküli zablisztes fonott kalács recept Julikától
csökkentett szénhidrát-tartalommal
- 100 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék -> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform gluténmentes zabliszt (Szafi Reform gluténmentes zabliszt ITT!)
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (vagy 50 g Szafi Reform eritirt) (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!) (Szafi Reform eritirt ITT!)
- 10 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
-
3 db M-es tojás (156 g)
-
3 db M-es tojásfehérje (101 g)
- 10 g bio citromhéj
- 25 g frissen facsart citromlé
- 20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reformfolyékony kókuszolaj ITT!)
- 2 g Szafi Reform vanília aroma (Szafi Reform vanília aroma ITT!)
- 150 g házi kókusztej (eritrit esetén csak 130 g szükséges!) (házi kókusztej recept ITT!)
- + 5 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
A tészta sütés előtti kenéséhez :
- 5 g tojás sárgája 10 g vízzel elkeverve
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra és készítsük elő a kenéshez a tojássárgát.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő súlyú darabra.
Gyúrjunk mindegyik tésztából kis gombócot, formázzunk belőlük 21 cm-es rudakat és fonjuk őket össze.
(4-es fonatnál 22 cm-es rudakat formázzunk belőle)
Rakjuk a tepsire és kenjük le a tojássárgával.
Ezt ismételjük meg mielőtt berakjuk sülni.
Sütés:
Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó- felső program) 60 perc.
Vegyük ki a tepsiből és rácson hűtsük ki.
A kihűlt kalács súlya: 450 g
Beltartalmi értékei 100 grammban Szafi Reform negyedannyival:
- Energia: 153 kcal (rosttal)
- Fehérje : 8,4 g
- Zsír : 9,6 g
- Tényleges szénhidrát (poliol – azaz eritrit- nélkül): 4,4 g
Az eritrittel készült kalács kihűlés utáni súlya: 487 g
Beltartalmi értékei Szafi Reform eritrittel 100 grammban:
- Energia: 131 kcal (rosttal)
- Fehérje: 7,7 g
- Zsír: 7,8 g
- Tényleges szénhidrát (poliol nélkül): 3,9 g
Update (Ti Készítettétek):
Gorgyán Zoé ezt írta róla: „Puha, rostban gazdag, citromos-vaníliás az aromája, imádom.” (Zoé)
„Teljesen oda meg vissza vagyok érte.”- írta @diab_diary, aki ebből a kalácsból készített mákos gubát.
Noríz csodálatosan szép Szafi Reform fonott kalácsa:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett fonott kalács
Kiss Samu Krisztina fotója:
Szénhidrátcsökkentett zablisztes fonott kalács
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!