Paleo húsvéti szendvics (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes) |
Mutatós, húsvéti, nagyon finom szendvicset hoztunk nektek
Akiknek javaslom: ✔Gluténérzékenyek ✔Tejérzékenyek ✔Élesztőre érzékenyek ✔Paleozók
Szénhidrát-csökkentett spirál szendvicsbe csomagolt tavaszi finomságok
Tészta hozzávalói:
- 50 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
- 5 g tojásfehérjepor (tojásfehérjepor ITT!)
- 2.5 g szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
- 2 g himalája só (Himalaya só ITT!)
- 14 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 2 db M-es tojás
- 2 db M-es tojásfehérje
- 60 g víz
Töltelék hozzávalói:
- 1 db főtt tojás
- 5 szelet csirkemellsonka
- 5 db (11 g) vékony csík kaliforniai paprika
- 5 csipet (2 g) retekcsíra
- 10 g vegyes zöldségmix
Tészta elkészítése:
A száraz és folyékony alapanyagokat külön edényben keverjük ki, majd öntsük össze, és gyúrjuk össze.
10 percig pihentjük a masszát.
Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át, és osszuk 5 db egyenlő részre.
Az így kapott gombócokból egyenként sodorjunk 42 cm-es rudakat, és tekerjük kókuszolajjal vékonyan lekent habroló formára.
Végül kenjük le tojással, szórjuk meg magkeverékkel és állítva tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Sütés:
Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 perc.
Miután kisült, és kihűlt töltsük meg és tálaljuk.
Fantasztikusan finom, és kiváló állagú szendvics lesz belőle.
Tápértékei darabonként (töltelékkel együtt):
- 80 kcal
- 7.7 g fehérje
- 4,2 g zsír
- 1,9 g ch
Ára darabonként (töltelékkel együtt): 142 Ft
RECEPT 2.
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, PALEO húsvéti tojáskrémes tekercsek
- 60 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform sütőliszt (Szafi Reform sütőliszt itt!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 db M-es tojás
- 30 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 100 g szobahőmérsékletű víz
- +3 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 6 db főtt M-es tojás
- 50 g csirkemellsonka (adalékanyagmentes házi csirkemellsonka recept ITT!)
- 15 g frissen reszelt torma
- 10 g dijoni mustár (dijoni mustár ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 0,5 g bors
- 2 g szárított snidling
- 100 g totu krém (házi totukrém recept ITT!)(totukrém ITT rendelhető!)
A tészta és a forma kenéséhez:
- 4 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Tészta elkészítése:
Mérjük ki külön edénybe és keverjük össze a folyékony valamint a száraz hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 10 percig.
Ezalatt készítsük el a tölteléket:
Vágjuk kis darabokra a sonkát.
Reszeljük le a tormát.
Törjük össze villával, apró darabokra a tojásokat.
Ezután rakjunk minden hozzávalót egy nagyobb edénybe, és kézzel alaposan dolgozzuk össze. (Közben a tojásokat is törjük minél kisebb darabokra.)
Gyúrjuk át lisztes felületen a tésztát, és nyújtsunk belőle egy 32*20 cm-es lapot.
Vágjuk 12 db vékony csíkra.
Kenjük le olajjal a habroló formákat, és szorosan tekerjünk mindegyikre 1 csík tésztát úgy, hogy a hajtások kissé fedjék egymást.
Rakjuk őket sütőpapírral borított tepsire és kenjük le tetejüket a maradék olajjal.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük.
Rácson hűtsük ki őket.
Rakjuk habnyomó zsákba a tojáskrémet és töltsük meg vele a roládokat.
Fogyasztás előtt rakjuk hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek és tálalás előtt díszítsük petrezselyemlevéllel.
- Energia: 89,8 kcal
- Fehérje. 7,3 g
- Zsír: 5 g
- Szénhidrát: 1,7 g
- Energia:155,5 kcal
- Fehérje: 12,5 g
- Zsír: 8,5 g
- Szénhidrát: 2,3 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!