Tortalap recept Szafi Reform gluténmentes rostkeverékből |
Hozzávalók és elkészítés (18 cm-es tortaformához):
Piskóta (fehér):
- 2 db M-es tojás
- 2 evőkanál eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 evőkanál Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 4 evőkanál víz
Piskóta (kakaós)
- 3 tojás
- 3 ek eritrit
- 2 ek Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
- 2 evőkanál kakaópor (zsírszegény kakaópor ITT!)
- 6 evőkanál víz
A tojás fehérjét külön felvertem, a többi alapanyagot összekevertem, majd óvatosan hozzáforgattam a tojásfehérjét is. 150 fokos sütőben sütöttem kb. 25-30 percet.
Mindkettőt félbe vágtam, így lett 2 kakaós, és 2 sima lapom.
Eperkrém:
- 2,5 dl cocomas (cocomas ITT!) +0,5 dl víz
- 1 kis üveg hozzáadott cukortól mentes eper lekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
- pici zselatin
- 4 db eper apróra vágva
- 4 ek. eritrit
Lassú tűzön melegítettem a cocomas+víz+eperlekvár+eritrit keverékét, amíg az eritrit elolvadt, egynemű lett, aztán hozzákevertem a zselatint.
Csokikrém
- 1,5 dl cocomas + 0,5 dl víz
- 6 dkg étcsoki
- 2 evőkanál eritrit
- pici zselatin
A hozzávalókat lassú tűzön összeolvasztom. A végén zselatint kevertem hozzá.
Kakaós lap + eperkrém + sima lap + csokikrém + sima lap + eperkrém + kakaós lap. A tetején pici csokirém és eper van.
A legnagyobb sikerélményem a piskóta lett! Ezúton is köszönöm ezt a lisztkeveréket Szafinak! A képen lévő piskóta állaga magárért beszél!
Paleo torta |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
Egy evőkanál CH csökkentett liszt hány gramm? Sajnos nem sikerült szépen a tortalap. Úgy gondolom, több lisztet mértem ki kanállal a kelleténél, így több vizet kevertem a tésztához, sütés után ragacsos és lapos maradt a piskóta.
Sajnos nem tudom, hogy hány grammal dolgozott, mert ez egy beküldött recept. A piskóta rolád tésztáját viszont tudom ajánlani tortalapnak is. 🙂
Köszönöm a tanácsot! Kipróbálom a piskótarolád masszából a tortalapot. 🙂 Üdv, Eszter
Helló! Az eritrit helyettesíthető a negyedannyival? Ha igen milyen arányban?