Vega és tejmentes menü |
Hozzávalók:
- Brokkoli
- Fokhagyma
- Himalája só
- Morzsolt bazsalikom
- Csicseriborsó
- Kókuszsír (Szafi Reform kókuszzsír ITT!)
A brokkolit fokhagymával sós vízben megfőztem, amikor megpuhult bazsalikommal fűszereztem, utána botmixerrel krémesre turmixoltam. Aki krémesebben szereti, zabtejszínnel vagy rizskrémmel turbózhatja fel, de anélkül is kellemes állaga lesz a levesnek.
A konzerves csicseriborsót átmostam, jól lecsöpögtettem, kókuszzsíron arany barnára pirítottam, még melegen levesbetétként isteni finom. Száraz borsóval is lehet dolgozni, akkor egy nappal főzés előtt be kell áztatni.
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- Sárgarépa
- Cukkini
- Zabpehely (zabpehely ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- Fokhagyma
- Vöröshagyma
- Tojás
- Himalája só (himalája só ITT!)
- Kókuszzsír (Szafi Reform kókuszzsír ITT!)
- ízlés szerint lehet bele tenni petrezselymet, szárított metélőhagymát és borsót
Püréhez:
- Zeller
- Krumpli
- Rizstej
- Himalája só
Elkészítés:
A cukkinit lereszeltem sóztam. Miután kiengedte a levét, jól kicsavartam. Ehhez adtam az előre vízbe beáztatott zabpelyhet, reszelt répát és a többi hozzávalót, majd az egészet összegyúrtam.
Ha túl lágy lenne, akkor pelyhekkel (szezám, lenmag, burgonya), zabpehely liszttel lehet formázhatóbbá tenni.
Kisebb és nagyobb tallérokat csináltam, kókuszzsíron szép barnára sütöttem. A belseje kellemesen lágy maradt, a külseje ropogós.
A püréhez a megpucolt zellert és krumplit sós vízben puhára főztem, botmixerrel, kevés rizstejjel (egyéb növényi tejjel, nem tej érzékenyek vajjal készíthetik) krémesre turmixoltam.
Ízlés szerint saláta, savanyúság, mártás, friss zöldség fogyasztható a főétel mellé.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!