Gluténmentes, csökkentett zsírtartalmú, vegán quinoa sütemény |
„Mindenmentes”, csökkentett kalóriatartalmú, fahéjas-meggyes quinoa sütemény, sütés nélkül:
Hozzávalók (12 szelet esetén):
Tésztához:
- 200 g átmosott, kiöblített quinoa (quinoa ITT!)
- 600 g víz (amiben megfőzzük a quinoat)
- csipet rózsaszín himalája só (a főzővízbe) (himalája só ITT!)
- 2 tk. fahéj (a főzővízbe) (fahéj ITT!)
- 60 g Szafi Reform gluténmentes süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 50 g magozott meggy vagy aszalt, hozzáadott cukortól mentes, savanyú meggy (aszalt savanyú meggy ITT!) (diabetikus meggybefőtt ITT!)
- 50 g darabolt „mindenmentes” étcsoki (ezt ajánlom)
Hozzáadott zsiradékot nem tartalmazó csokimázhoz:
- 10 g karobpor (karobpor ITT!)
- 20 g kakaópor (kakaópor ITT!)
- ízlés szerint por eritrit (por eritrit ITT!)
- annyi víz, hogy sűrű kenhető csokikrém állaga legyen (apránként adagoljuk)
Tipp: Csokimáz helyett hozzádott cukortól mentes meggy/málna lekvárral is megkenhetjük a tetejét.
Elkészítés:
Fahéjas vízben főzzük meg a quinoat, fedő nélkül 15-17 perc alatt.
Egy pici főzővíz maradjon rajta, ebbe keverjük a süteménylisztet, és a meggyet, majd fedjük le, és pihentessük 10 percig.
Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral.
Ebbe öntsük a masszát.
Készítsünk zsírmentes csokimázat, kenjük le a tetejét, majd a kihűlt süteményt tegyük 4 órára hűtőbe.
Ezután szépen vágható lesz, és az ízek is összeérnek.
Egy nagyméretű szelet tápértéke:
- kcal: 85,9
- fehérje: 3,25 g
- szénhidrát: 16,6 g
- zsír: 1,37 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!