Indiai, húsmentes, paleo spárgás pite |
Hozzávalók:
- 500 g zöld spárga
- 180 g csiperke gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 szál újhagyma
- 8 g só
- 2 g Szafi Reform 100%-os fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 6 g Szafi Reform gluténmentes harissa fűszerkeverék (Szafi Reform harissa fűszerkeverék ITT!)
- 8 db M-es tojás
Elkészítés:
A spárga kemény végeit vágjuk le, a gombát, hagymát tisztítsuk meg.
A petrezselyemzöldet aprítsuk fel.
Pároljuk roppanósra (8 perc) a spárgát, majd a gombát szűrjük le.
Vágjuk vékony karikákra az újhagymát.
Kissé verjük fel a tojásokat a sóval, fokhagymaporral és a harissa-val.
Aprítsuk fel a megpárolt gombát, spárgát, és tegyünk félre 10 db félbevágottat a tetejére.
Ezután kavarjunk mindent össze és öntsük egy 22 cm átmérőjű szilikon formába, majd rakjuk rá a félbevágott spárgákat.
Sütés:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 45 percig süssük.
Fogyasztás előtt vágjuk 8 szeletre.
Tápértékei szeletenként:
- 102,2 kcal
- 9,6 g fehérje
- 5 g zsír
- 5,2 g ch
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!