Tonhalas falatkák cukkini spagettivel |
Tészta hozzávalói:
Az ITT található recept harmadát készítsük el!
Töltelék hozzávalói és elkészítése:
- 55 g vizes tonhal konzerv (vizes tonhal konzerv ITT!)
- 1 g só (ízlés szerint)
- 8 g bio citromlé (bio citromlé ITT!)
- 1 ek. házi sűrű paradicsomlé vagy paradicsomkonzerv
- 2 g Szafi Reform sülthal fűszerkeverék (Szafi Reform sülthal fűszerkeverék ITT!)
Törjük össze villával a halat. majd kavarjuk össze a többi hozzávalóval.
Összeállítás:
Nyújtsuk el a tésztát bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen 2-3 mm vastagra, majd 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. (15 db lesz)
Tegyünk mindegyik lap közepébe 1 púpos kiskanál tölteléket, hajtsuk össze és nyomkodjuk le a széleit.
A két sarkát hajtsuk középre és nyomjuk össze.
Forraljunk fel 1 liter vizet, tegyük bele a tésztát és újraforrástól számítva 15 percig főzzük.
Cukkinispagetti hozzávalói és elkészítése:
- 2 kis cukkini (mosva,végei levágva, 375 g)
- 3 g kapor
- 4-5 g só/ízlés szerint/
- 15 g bio citromlé
- 100 g to-tu krém (tejfogyasztóknak és nem paleozoknak: sűrű tejföl) (totu recept ITT! vagy totu ITT!)
Vágjuk fel le a cukkinit zöldségaprítóval és keverjük össze a többi hozzávalóval.
Tápértékei adagonként (3 adagra osztva):
- 222,5 kcal
- 17,5 g fehérje
- 8 g zsír
- 19,6 g ch
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!