Paleo ropogós édes keksz variációk (gluténmentes, szénhidrát-csökkentett, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes)

Paleo édes ropogós keksz receptek

Ropogós vegán keksz

Ropogós paleo keksz

A népszerű Vegán ropogós keksz után (Recept ITT!) , kértétek,

hogy legyen Paleo édes változat is, így meghoztam azokat is.

A sósat már korábban megosztottam. (Recept ITT!)
A fűszeres és a kakaós nagyon ropogós lett, igazi keksz állagú.

A fehér kicsit inkább omlós, de az is nagyon finom. 🙂

Hozzávalók (26 darabhoz):

Elkészítés:

Kavarjuk össze a folyékony és száraz alapanyagokat (ha kakaósat vagy mézes süteményeset szeretnénk akkor azokat is).

Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük 5 percig.

Ezután gyúrjuk át a bambuszrostliszttel megszórt felületen, folpack között nyújtsunk  4 mm-es lapot és szaggassunk tetszőleges formát belőle.

Rakjuk sütőpapírral borított tepsire.

Sütése:

Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 35 percig süssük.

Rácson hűtsük ki.

Tápértékei darabonként:
Energia: 40 kcal
Fehérje: 1,2 g
Zsír: 2,7 g
Szénhidrát: 2,7 g
Tápértékei 100 grammonként:

Energia: 312 kcal

Fehérje: 9,6 g

Zsír: 21,4 g

Szénhidrát: 21,2 g

A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!

****************************-

Tojásmentesen így lehet ropogós finom kekszeket készíteni: RECEPT ITT!

Update (Ti Készítettétek):

Tóth Cynthia elkészítette, és a “Christmas is coming”címet adta a képnek:

Szafi Free édes keksz

Szafi Fitt vegán, gluténmentes, édes keksz

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…