Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Boda Piroska)
Gombás Szafi Free nokedli
Húsmentes ebédtipp – akit puffaszt a gomba, annak cukkinivel, vagy padlizsánnal ajánlom. A padlizsánt érdemes héj nélkül készíteni, mert sajnos a padlizsán héja is puffaszt sokakat.
Hozzávalók:
- 0,5 kg gomba keverék
- ízlés szerint Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalaja só ITT!)
- bors
- #szafifitt fokhagyma és vöröshagyma őrlemény (Szafi Reform fokhagymapor ITT!) (Szafi Reform vöröshagyma por ITT!)
- 3 adagnyi (225 g) Szafi Free nokedli lisztkeverék (Szafi Free nokedli lisztkeverék ITT!)
- 3 csipet Szafi Reform himalája só a lisztkeverékhez (Szafi Reform himalaja só ITT!)
- 180 g langyos víz
Elkészítés:
A gombát serpenyőben előpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük.
A nokedlit elkészítjük: egy kisebb edénybe tegyünk fel 1-2 liter vizet forrni. A lisztkeverékhez adjuk a sót, majd a langyos vizet és gyors mozdulatokkal keverjük ki.
Ha felforr a víz, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát, majd tegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet.
Ha újból felforrt, ismét vegyük le és gyöngyöző vízben, időnként keverve főzzük további 1,5 percig.
Végül szűrjük le és hideg vízzel öblítsük át. Adjuk hozzá a fűszerezett gombához és ízlés szerint hideg tejföllel, vagy natúr joghurttal fogyasszuk.
(Aki nem fogyaszt tejet, annak a citromlével és sóval ízesített kókuszkrémet ajánlom.) ( kókuszkrém ITT!)
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!