Tejmentes, hozzáadott cukortól mentes narancsos-quinoas desszertkrém recept
- 1 narancs leve (49 g)
- 1 bio narancs héja (8 g)
- 6 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- csipetnyi Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g agar-agar por (agar-agar por ITT!)
- 20 g Szafi Free quinoa pehely (Szafi Free quinoa pehely ITT!)
- 350 g házi kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
- 40 g kókuszkrém vagy kókusztejszín (tejfogyasztóknak sima tejszín)
Díszítéshez:
- 3 szem áfonya (3 g)
- 6 gerezd mandarin (34 g)
Elkészítés:
Pirítsuk meg száraz serpenyőben a quinoat. (3-4 perc)
Facsarjuk ki a narancs levét és reszeljük le a héját.
Kavarjuk össze az agar-agar port az édesítővel, sóval, majd öntsük rá a kókusztejet.
Forraljuk fel és alacsony hőmérsékleten, állandó kavargatás közben 5 percig főzzük.
Hűtsük langyosra, keverjük bele a kókuszkrémet, narancslevet és narancs héját.
Összeállítás:
Rétegezzük 3 tálkába a pudingot és a quinoa pelyhet, majd díszítsük a gyümölcsökkel.
- Energia: 123,3 kcal
- Fehérje: 5,5
- Zsír: 5,8
- Szénhidrát: 8,8 g
Ára adagonként: 230 Ft
- Energia: 70,9 kcal
- Fehérje: 3,2 g
- Zsír: 3,4 g
- Szénhidrát: 5,1 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!