Hozzáadott cukortól mentes, zsírszegény, gluténmentes vegán karamell torta recept
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 70 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 40 g frissen facsart citromlé
- 180 g langyos víz
Elkészítése és sütése a csomagoláson leírtak szerint.
Kihűlés után vágjuk 3 részre.
Karamell hozzávalói:
- 408 g sült tök (legalább 200 fokon, akár 1,5-2 óráig süssük, hogy jól bebarnuljon be a teteje)
- 500 g víz
- 300 g házi kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
- 35 g Szafi Reform vaníliás pudingpor (Szafi Reform vaníliás pudingpor ITT!)
- 4 g agar-agar por (agar-agar ITT!)
- az egész elkészített karamell
Kavarjuk egyneművé a tököt a vízzel és forrástól számítva, alacsony hőmérsékleten 15 percig főzzük.
Ezután öntsük textilpelenkába vagy valamilyen sűrű szövésű anyagba és csöpögtessük le.
Ha már nem forró nyomkodjuk ki a maradék folyadékot kézzel.
Így 712 g folyadék lesz és 94 g pép fog maradni.
Tegyük a folyadékot egy mély edénybe és magas hőmérsékleten főzzük ki belőle a vizet.
Elkészítése kb. 40-45 perc.
Ekkor már sűrűsödni fog a folyadék, ezért vegyük alacsonyabb fokozatra a hőmérsékletet és állandó kevergetés közben karamell állagúra sűrítsük be.(Ha már húzható az anyag és nem szakad el akkor jó.)
Puding elkészítése:
Keverjük össze a pudingport az agar-agar-ral, öntsük rá a tejet és kavarjuk csomómentesre.
Ezt a keveréket adjuk hozzá a forró karamellhez, keverjük össze és sűrítsük be.
Felhasználás előtt hűtsük ki. Hűtés közben néha kavarjuk át.
Tálalás előtt vágjuk 10 szeletre és díszítsük karamellgolyókkal.
- Energia: 124,3 kcal
- Fehérje: 2,7 g
- Zsír: 0,8 g
- Szénhidrát: 24 g
- Energia: 147,7 kcal
- Fehérje: 3,2 g
- Zsír: 1 g
- Szénhidrát: 28,7 g
A tápértékeit nem tudtam teljes pontossággal kiszámítani a sütőtök miatt.
->TOJÁS HOZZÁADÁSÁVAL így tudtok ugyan ebből a lisztkeverékből nagyon finom piskótát sütni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok!
Meg szerettem volna csinálni a karamellt, de nem sikerült. Nem lett nyúlos karamell szerű állaga. Főztem tovább, így a végén 2 kiskanálnyi „valami” maradt csak. Mit csináltam vajon rosszul?
Laura!A szűrés után magas hőmérsékleten kell kifőzni belőle a vizet.A végén csökkenteni a hőfokot,mert akkorra már sűrűsödnie kell.
Mire végzel ragacsos,nyúlós masszát kell kapnod.Én már megcsináltam többször,más alapanyagokkal is és mind jó lett.
Azért írtam súlyra le mindent,hogy nektek is sikerüljön,nem tudom mi lehetett az oka,hogy neked nem sikerült.