Julikának köszönhetően megszületett a Paleo csavart kakaós fenyőfa kalács is
- 120 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 60 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 35 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1 g Szafi Reform rózsaszín himalája só (Szafi Reform rózsaszín himalája só ITT!)
- 3 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 4 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 1 bio citrom héja (10 g)
- 80 g kókusztejszín
- 3 db M-es tojás (150 g)
- 10 g almaecet (almaecet ITT!)
- 240 g szoba hőmérsékletű víz
- + 4 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Töltelék hozzávalói:
- 40 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 50 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 8 g Szafi Reform bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 80 g szoba hőmérsékletű víz (Akár kókusztejjel is készítheti az, aki zsírosabban szereti! Házi kókusztej recept ITT!)
A tészta kenéséhez:
- 1 db M-es tojás
Tészta elkészítése:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük, míg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék elkészítése:
Kavarjuk össze a kakaóport, az édesítőt, a bambuszrostlisztet.
Öntsük hozzá a vizet és kavarjuk csomómentesre.
Kenhető, sűrű krémet kell kapnunk.
Elkészítés:
Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő részre.
Mindegyikből nyújtsunk háromszög alakú lapot.
Magassága 31 cm, alsó szélessége 26 cm, felső szélessége 7 cm legyen.
(Ez csak többszöri formázásra fog sikerülni, de ez ilyen.)
Nyújtás közben mindig formára kell vágni. (Ezt úgy a legegyszerűbb, ha a szétosztott tésztát kisodorjuk úgy, hogy az egyik vége vékonyabb, a másik pedig vastagabb és ezt kezdjük el háromszög alakra nyújtani.)
A leeső széleket rakjuk a tészta közepére és ismét nyújtsuk ki.
Ezt ismételjük addig, míg elérjük a végső méretet.
Rakjunk egy lapot sütőpapírral borított tepsire, kenjük le a fele adag krémmel.
Rakjuk rá a következő lapot, kenjük rá a maradék csokit és fedjük le az utolsó lappal.
Tegyünk a tészta közepére egy vonalzót (ez a betakart rész lesz a fenyőfa törzse) a vonalzó mindkét oldalánál vágjuk be 2 cm-enként a tésztát szimmetrikusan (ezek lesznek a fenyőfa ágai). Majd vegyük el a vonalzót, és az ágakat csavarjuk meg.
Kenjük le a tetejét tojással, és mehet is a sütőbe.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 45 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 119 kcal
- Fehérje: 6,3 g
- Zsír: 7,3 g
- Szénhidrát: 7,2 g
**************
Tojásmentesen így tudjátok elkészíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Szücs Ágnes Viktória elkészítette, és ezt írta:
„Hálásan köszönöm a receptet, elkészült a nagy mű, sőt, már le is ellenőriztük a minőségét.
Csupacsoki, finom, omlós hmmm…”
Mariann Szakály is megsütötte a karácsonyfa csokis kalácsot neki ilyen lett:
Gyöngyi Tihor paleo kakaós csavart fenyőfa kalácsa ilyen lett:
Szücs Ágnes Viktória tavaszváró pillangói: „A tésztából 45-50 grammos gombócokat formáztam, amiket kinyújtottam. Megkentem a krémmel, feltekertem és a rudat összehajtottam.
Két bevágást csináltam rajta, majd kihajtottam a 4 „fület”.
A pillangókat lekentem felvert tojással, majd 175°C-on 35 perc alatt készre sütöttem.
A tészta változatlanul nagyon finom, dolgozni is könnyen lehet vele.” (Ágnes)
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!