Paleo csavart csokis karácsonyfa kalács (szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, tejmentes, szójamentes)

Julikának köszönhetően megszületett a Paleo csavart kakaós fenyőfa kalács is

Paleo csavart karácsonyi kalács

Paleo csavart karácsonyi kalács

Tészta hozzávalói:

Töltelék hozzávalói:

A tészta kenéséhez:

  • 1 db M-es tojás

Tészta elkészítése:

Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.

Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük, míg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék elkészítése:

Kavarjuk össze a kakaóport, az édesítőt, a bambuszrostlisztet.

Öntsük hozzá a vizet és kavarjuk csomómentesre.

Kenhető, sűrű krémet kell kapnunk.

Elkészítés:

Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő részre.

Mindegyikből nyújtsunk háromszög alakú lapot.

Magassága 31 cm, alsó szélessége 26 cm, felső szélessége 7 cm legyen.

(Ez csak többszöri formázásra fog sikerülni, de ez ilyen.)

Nyújtás közben mindig formára kell vágni. (Ezt úgy a legegyszerűbb, ha a szétosztott tésztát kisodorjuk úgy, hogy az egyik vége vékonyabb, a másik pedig vastagabb és ezt kezdjük el háromszög alakra nyújtani.)

A leeső széleket rakjuk a tészta közepére és ismét nyújtsuk ki.

Ezt ismételjük addig, míg elérjük a végső méretet.

Rakjunk egy lapot sütőpapírral borított tepsire, kenjük le a fele adag krémmel.

Rakjuk rá a következő lapot, kenjük rá a maradék csokit és fedjük le az utolsó lappal.

Tegyünk a tészta közepére egy vonalzót (ez a betakart rész lesz a fenyőfa törzse) a vonalzó mindkét oldalánál vágjuk be 2 cm-enként a tésztát szimmetrikusan (ezek lesznek a fenyőfa ágai). Majd vegyük el a vonalzót, és az ágakat csavarjuk meg.

Kenjük le a tetejét tojással, és mehet is a sütőbe.

Sütése:

Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 45 percig süssük.

Rácson hagyjuk kihűlni.

Tápértékei 100 grammonként:

  • Energia: 119 kcal
  • Fehérje:  6,3 g
  • Zsír: 7,3 g
  • Szénhidrát: 7,2 g

Update (Ti Készítettétek):

Szücs Ágnes Viktória elkészítette, és ezt írta:
“Hálásan köszönöm a receptet, elkészült a nagy mű, sőt, már le is ellenőriztük a minőségét.
Csupacsoki, finom, omlós hmmm…”

Szénhidrátszegény csavart karácsonyfa

Szénhidrátcsökkentett csavart karácsonyfa

Mariann Szakály is megsütötte a karácsonyfa csokis kalácsot neki ilyen lett:

Csavart csokis karácsonyfa

Csavart csokis karácsonyfa

Gyöngyi Tihor‎ paleo kakaós csavart fenyőfa kalácsa ilyen lett:

Gluténmentes csavart csokis karácsonyfa

Gluténmentes csavart csokis karácsonyfa

Szücs Ágnes Viktória tavaszváró pillangói:  „A tésztából 45-50 grammos gombócokat formáztam, amiket kinyújtottam. Megkentem a krémmel, feltekertem és a rudat összehajtottam.
Két bevágást csináltam rajta, majd kihajtottam a 4 “fület”.
A pillangókat lekentem felvert tojással, majd 175°C-on 35 perc alatt készre sütöttem.
A tészta változatlanul nagyon finom, dolgozni is könnyen lehet vele.” (Ágnes)

Paleo csavart kalács

Paleo csavart kalács

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…