Paleo, vegán morzsás epres chia puding (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes)

Paleo és vegán desszert recept

Szafi Fitt süteményliszttel

Epres chia puding

Paleo-vegán epres chia puding

Morzsa hozzávalói és elkészítése:

Keverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat.

Öntsük őket egybe és fakanállal kavarjuk össze.

Béleljünk ki egy nagy méretű tepsit sütőpapírral, és a két tenyerünk között morzsoljuk bele a tésztát.

Sütése:

Előmelegített 175 fokos sütőben, alsó-felső programon 20 percig süssük.

Puding hozzávalói és elkészítése:

Keverjük csomómentesre a kókusztejben a pudingport, sót, édesítőt és állandó kevergetés mellett, közepes hőfokon forraljuk fel.

Felhasználás előtt hűtsük ki.

Tetejére:

  • tálalóedényenként  20 g erdei gyümölcs keverék

Összeállítás:

Rétegezzük a pudingot és morzsát, majd rakjuk rá a gyümölcsöt.

5 adagra osztható.

Összsúlya: 970 g

Tápértékei adagonként:

  • Energia: 146,5 kcal
  • Fehérje: 3,5 g
  • Zsír: 6,2 g
  • Szénhidrát: 16,8 g

Ára adagonként: 118 Ft

Tápértékei 100 grammonként:

  • Energia: 75,5 kcal
  • Fehérje: 1,8 g
  • Zsír: 3,2 g
  • Szénhidrát: 8,7 g

Ára 100 grammonként: 228 Ft

A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!

Update (Ti Készítettétek):

Kulcsárné Schuh Petra tesztelte, neki ilyen lett:

chia-morzsas-eper-puding

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…