Gluténmentes, kelesztés nélküli szénhidrát-csökkentett paradicsomos-pizzás bagett recept
- 200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!) (régi nevén: Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék)
- 3 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 2 g Szafi Reform pizza fűszerkeverék (Szafi Reform pizza fűszerkeverék ITT!)
- 3 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 50 g szoba hőmérsékletű cocomas (kókuszkrém, kókusztejszín) (kókuszkrém ITT!)
- 20 g almaecet (almaecet ITT!)
- 50 g langyos víz
- 45 g aprított aszalt áztatott paradicsom (ami 30 g száraz paradicsom vízben áztatva, majd kissé kinyomkodva), természetesen olajban áztatott aszalt paradicsommal is készíthető, de töröljük át mielőtt felhasználnánk, hogy ne legyen nagyon olajos!
- +15 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Sütés előtti kenéshez:
- 5 g tojássárga
- 10 g víz
Szóráshoz:
- 10 g magkeverék (magkeverék ITT!) – bármilyen maggal megszórható, vagy tejfogyasztóknak reszelt sajttal is nagyon nagyon finom lehet!
Tészta elkészítése:
Mérjük ki egy edénybe a hozzávalókat (a liszt és az aszalt paradicsom kivételével), jó alaposan keverjük el kézi habverővel, majd keverjük bele az aszalt paradicsomot, adjuk hozzá a lisztet és jó alaposan gyúrjuk csomómentesre.
Nagyon lágy, ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után, lisztezett felületen lesz formázható.
Pihentessük a tésztát 15 percig.
Ezalatt béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Keverjük össze a kenéshez a tojássárgát a vízzel.
Mérjük ki a szóráshoz a magkeveréket.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 8 egyenlő darabra.
Szintén lisztes felületen gombócozzuk ki a tésztadarabokat, majd egyenként formázzunk belőlük 12 cm. hosszú rudakat.
Rakjuk őket a tepsire.
Kenjük le a tojással és szórjuk rá a magkeveréket.
Sütése:
Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 45 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
- Energia: 150 kcal – rosttal együtt 🙂
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 4,7 g
- Szénhidrát: 15 g
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett aszalt paradicsomos bagett
*************************
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, paleo magvas bagettet így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Vizler-Bokréta Veronika megsütötte, és ezt írta róla: „Szafi ma megosztott egy aszalt paradicsomos bagett receptet, amit el is készítettem. Hihetetlen finom! Annyira könnyű, illatos a tésztája, mindenképp próbáljátok ki!”
Ezt a fotót Ágota készítette, és ezt írta róla: „Aszalt paradicsomos-pizzás bagett. A világ legfinomabb péksütije, mostantól csak ezt szeretném enni!”
Soós Krisztié ilyen lett:
Nyitrayné Bakos Annamária is nagy sikert aratott vele, zöldségekkel és padlizsánkrémmel tálalta:
Kaszas Helga készítette ezt a csodaszép olívás paleo bagettet, nagy siekrt aratott vele: „Hű, Anya! Ez jobb, mint az eredeti!”
Barbara is tesztelte, neki ilyen lett:
Kaszás Helga olívás bagettet, és paradicsomot csomagolt magának reggelire:
Nyitrayné Bakos Annamária is nagyon szereti:
Jánosi Szabcsi sütötte: „Èn ezekkel a Szafis aszalt paradicsomos bagettekkel fogom indítani a hetet. Szerintem jól kezdődik!”
Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett PALEO aszalt paradicsomos bagett élesztő nélkül Ancikától:
@alomkremludmillla Instagram képét láthatjuk, nagyon szépen sikerültek a bagettjei:
Ezt a gyönyörűséges bagettet Puskás Betti sütötte:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Most sül, állati finom illat terjeng!