Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett PALEO aszalt paradicsomos-pizzás/olivabogyós bagett élesztő nélkül (tejmentes, szójamentes)

Gluténmentes, kelesztés nélküli szénhidrát-csökkentett paradicsomos-pizzás bagett recept

Szafi Fitt szénhidrátcsökkentett PALEO aszalt paradicsomos stangli

Szafi Reform szénhidrátcsökkentett PALEO aszalt paradicsomos stangli

 

Könnyű, laza szerkezetű, lukacsos tésztájú kenyérhelyettesítő
Tészta hozzávalói (8 db-hoz, 465 grammhoz):
  • 200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!) (régi nevén: Szafi Fitt kenyér és péksütemény lisztkeverék)
  • 3 g Szafi Reform himalája só (Szafi Reform himalája só ITT!)
  • 2 g Szafi Reform pizza fűszerkeverék (Szafi Reform pizza fűszerkeverék ITT!)
  • 3 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 50 g szoba hőmérsékletű cocomas (kókuszkrém, kókusztejszín) (kókuszkrém ITT!)
  • 20 g almaecet (almaecet ITT!)
  • 50 g langyos víz
  • 45 g aprított aszalt áztatott paradicsom (ami 30 g száraz paradicsom vízben áztatva, majd kissé kinyomkodva), természetesen olajban áztatott aszalt paradicsommal is készíthető, de töröljük át mielőtt felhasználnánk, hogy ne legyen nagyon olajos!
  • +15 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz

Sütés előtti kenéshez:

  • 5 g tojássárga
  • 10 g víz

Szóráshoz:

  • 10 g magkeverék (magkeverék ITT!) – bármilyen maggal megszórható, vagy tejfogyasztóknak reszelt sajttal is nagyon nagyon finom lehet!

50 g aszalt paradicsommal készül bagett, chia maggal megszórva

Tészta elkészítése:

Mérjük ki egy edénybe a hozzávalókat (a liszt és az aszalt paradicsom kivételével), jó alaposan keverjük el kézi habverővel, majd keverjük bele az aszalt paradicsomot, adjuk hozzá a lisztet és jó alaposan gyúrjuk csomómentesre.

Nagyon lágy, ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után, lisztezett felületen lesz formázható.

Pihentessük a tésztát 15 percig.

Ezalatt béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

Keverjük össze a kenéshez a tojássárgát a vízzel.

Mérjük ki a szóráshoz a magkeveréket.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 8 egyenlő darabra.

Szintén lisztes felületen gombócozzuk ki a tésztadarabokat, majd egyenként formázzunk belőlük 12 cm. hosszú rudakat.

Rakjuk őket a tepsire.

Kenjük le a tojással és szórjuk rá a magkeveréket.

Szafi Reform szénhidrátcsökkentett bagettek

Sütése:

Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 45 percig süssük.

Rácson hagyjuk kihűlni.

A stanglik sütés után kissé ropogósak de később bepuhulnak.
Tápértékei darabonként:
  • Energia: 150 kcal – rosttal együtt 🙂
  • Fehérje: 7 g
  • Zsír: 4,7 g
  • Szénhidrát: 15 g

Olívabogyóval készített gluténmentes bagett

Szénhidrát-csökkentett olívabogyós paleo zsemle

*************************

Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, paleo magvas bagettet így tudtok készíteni: RECEPT ITT!

Update (Ti Készítettétek):

Vizler-Bokréta Veronika megsütötte, és ezt írta róla: “Szafi ma megosztott egy aszalt paradicsomos bagett receptet, amit el is készítettem. Hihetetlen finom! Annyira könnyű, illatos a tésztája, mindenképp próbáljátok ki!”

Szafi Reform aszalt paradicsomos paleo bagett

Ezt a fotót Ágota készítette, és ezt írta róla: “Aszalt paradicsomos-pizzás bagett. A világ legfinomabb péksütije, mostantól csak ezt szeretném enni!”

Szafi Reform aszalt paradicsomos paleo bagett

Soós Krisztié ilyen lett:

Gluténmentes, tejmentes aszalt paradicsomos bagett

Nyitrayné Bakos Annamária is nagy sikert aratott vele, zöldségekkel és padlizsánkrémmel tálalta:

Szafi Reform aszalt paradicsomos paleo bagett

Kaszas Helga készítette ezt a csodaszép olívás paleo bagettet, nagy siekrt aratott vele: „Hű, Anya! Ez jobb, mint az eredeti!”

Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes paleo bagett

Barbara is tesztelte, neki ilyen lett:

Szénhidrátcsökkentett, paleo olívabogyós stangli

Kaszás Helga olívás bagettet, és paradicsomot csomagolt magának reggelire:

Szafi Reform gluténmentes olívás bagett

Nyitrayné Bakos Annamária is nagyon szereti:

Aszalt paradicsomos, szénhidrátcsökkentett, gluténmentes bagett

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…