Szénhidrát-csökkentett gluténmentes paleo magvas bagett (élesztőmentes, szójamentes, tejmentes)

Gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, szójamentes,

szénhidrát-csökkentett magvas bagett recept Julika kolléganőnktől

Szénhidrátcsökkentett, paleo magvas bagett

A népszerű aszalt paradicsomos bagett után (RECEPT ITT!), itt a magvas bagett is 🙂

Nagyon jó állagú, lukacsos, mellékízmentes, pillekönnyű tésztájú.

Sütés után kissé ropogós, de később bepuhul.

Mennyei finom!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
  • Ezután öntsük egybe őket és gyúrjuk össze.
  • Pihentessük a tésztát 10 percig.
    Addig béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit és készítsük elő a kenéshez az olajat.
    Ha van bagettsütő formánk (ITT kapható!) abban is süthetjük.
  • Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő súlyú darabra.
  • Formázzunk belőlük 12 cm hosszú rudakat. (Nagyon kicsinek tűnhetnek, de sütés közben nagyra fognak nőni.)
  • Rakjuk őket a tepsire, egymástól távol, majd vágjuk néhány helyen be a tetejüket és kenjük le őket az olajjal.

Sütés:

200 fokra előmelegített sütőben (alsó – felső program) 45 perc.

Ha kisültek a bagettek, tegyük őket rácsra és hagyjuk kihűlni.

A 6 db bagett súlya kihűlve 350 g lett.

Beltartalmi értékei darabonként:
  • Energia: 160 kcal – rosttal együtt számolva
  • Fehérje: 6,3 g
  • Zsír: 6,6 g
  • Szénhidrát: 14,5 g

Alapanyag ára: 102 Ft

Beltartalmi értékei 100 grammban:

  • Energia: 274 kcal – rosttal együtt számolva
  • Fehérje:  10,7 g
  • Zsír: 11,3 g
  • Szénhidrát:  24,8 g

Update (Ti Készítettétek):

@vis_vitalis_1 magos párnácskákat sütött, a fenti recept alapján, és ezt írta róla: „Nagyon finom magában és szendvicsalapnak is tökéletes!”

Paleo, gluténmentes magvas párnák

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…