Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, paleo, hamis marcipános csoki recept
- 30 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 30 g cassava gari (cassava gari ITT!)
- 50 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 100 g házi készítésű kókusztej (kókusztej recept ITT!)
- 10 g Szilas mandula aroma
- + 20 g szitált Szafi Reform poreritrit a gyúráshoz nyújtáshoz (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 50 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 50 g kakaóvaj (lehet kókuszolaj is) (kakaóvaj ITT!)
- 50 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 100 g szitált Szafi Reform poreritrit a gyúráshoz nyújtáshoz (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Először készítsük el a „marcipánt „:
Keverjük össze a lisztet a cassava garival.
Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és forraljuk fel.
Vegyük alacsony hőfokra a hőmérsékletet, adjuk a folyadékhoz a lisztet és 1 percig, állandó kevergetés közben sűrítsük be.
Ezután vegyük le a tűzhelyről az edényt, majd keverjük a masszához az olajat és az aromát.
Felhasználás előtt hűtsük langyosra.
Ha kihűlt a massza osszuk 3 egyenlő súlyú darabra.
Kissé gyúrjuk át poreritriten a darabokat és nyújtsuk mindegyiket 9×18 cm-es lappá (azért kell kisebbnek lennie, mint a forma, hogy a csoki az oldalát is bevonja).
Hagyjuk a konyhapulton őket, míg elkészítjük a csokit.
Csoki elkészítése:
A poreritritet keverjük össze a sóval.
Rakjuk egy kisebb edénybe a kókuszolajat és a kakaóvajat, majd alacsony hőfokon olvasszuk fel őket.
Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá az édesítőt, majd keverjük össze.
Ezután öntsük hozzá a kakaóport, és dolgozzuk el benne csomómentesre.
Összeállítás:
Öntsünk a formába kb. 40 g csokit, simítsuk el és dermedésig, majd rakjuk fagyasztószekrénybe.
Ha megdermedt,rakjuk bele a „marcipán” lapot, majd öntsünk rá szintén 40 g csokit.
Simítsuk el a tetejét és fagyasztóban dermesszük meg.
Ha megkeményedett, vegyük ki a formából a csokit, majd a fentiek szerint készítsük el a többit is.
3 tábla lesz.
A 3 tábla csoki súlya: 464 g
1 tábla csoki súlya: 153 – 156 g
- Energia: 300 kcal
- Fehérje: 3,4 g
- Zsír: 25 g
- Szénhidrát (poliol nélkül): 3,8 g
Alapanyag ára kakaóvajjal (100 g-nak): 276 Ft
Alapanyag ára csak kókuszvajjal (100 g-nak): 194 Ft
Update (Ti Készítettétek):
Süti krémnek is tökéletes a hamis marcipán, egy kis vaníliás zabpudinggal elkeverve:
Kovácsné Deák Betty guszta sütije:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Köszönöm szépen a receptet. Én csak a csoki részét készítettem el, valamivel kevesebb eritritet tettem bele, de ez ízlés dolga. Nagyon finom csoki. Ilyen finomat boltban nem is kapni. Csináljátok meg, érdemes.