Körtés-vaníliás túrótorta (gluténmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes)

Ti Készítettétek Recept

(A recept készítője: Lakatos Angi)

Körtés-vaníliás túrótorta

Körtés-vaníliás túrótorta

Hozzávalók az alaphoz (18 cm-es formához):

A krémhez: 

A tetejére:

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit aprítógéppel összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit (a lekvár kivételével) kézi habverővel elkeverjük.
A tésztát lekenjük lekvárral, ráöntjük a krémet és előmelegített sütőben megsütjük. (180 fokon kb. 35-40 percig sütöttem)

A meghámozott körtét apró kockákra vágjuk, megszórjuk édesítővel, őrölt gyömbérrel és 50 g vízzel puhára pároljuk.
A maradék vizet elkeverjük a pudingporral, és ráöntjük a körtére, összefőzzük. (Nekem szinte azonnal besűrűsödött.)
Ráöntjük a tortára és hűtőbe tesszük, majd szeletelés előtt durvára tört dióval díszítjük.

Szénhidrát és kalória:
Az egész adag: 152 g ch és 1570 kcal
8 szeletre vágva (de többre is lehet), 1 szelet: 19 g ch és 196 kcal
100 gramm torta: 14,5 g ch és 151 kcal

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…