Gluténmentes, tejmentes, szénhidrátcsökkentett birsalmahabos szelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 40 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 40 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 4 g Szafi Reform őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- csipetnyi Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 db tojássárga (62 g)
- 20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform folyékony kókuszolaj ITT!)
- 100 g kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal.
Adjuk a tojássárgákhoz a sót, az édesítőt és habosítsuk fel, majd öntsük bele a kókusztejet és az olajat.
Kézi habverővel keverjük őket össze, majd végül adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk csomómentesre. (Sűrű, de kenhető lesz a tészta!)
Nedves, szilikon spatulával simítsuk a masszát egy 20 cm átmérőjű, szilikon tortaformába.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 40 perc.
Felhasználás előtt hűtsük ki.
Birshab hozzávalói és elkészítése:
- 3 közepes birsalma (pucolva 507 g)
- 150 g totu (fontos a hab készítésénél, hogy szobahőmérsékletű legyen, hogy ne hűtse el azt)
- 30 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 0,5 kk. Szafi Reform őrölt vanília (Szafi Reform őrölt vanília ITT!)
- 1 db csillagánizs (egészben) (Szafi Reform egész csillagánizs ITT!)
- 40 g frissen facsart citromlé (a főzővízbe)
- 16 g zselatin (zselatin ITT!)
- 300 g főzővíz
- 3 db tojásfehérje (102 g)
Tisztítsuk meg a birsalmákat, vágjuk ki a magházukat, és héjastól főzzük meg annyi vízben, amennyi ellepi. (Öntsük hozzá a citromlevet, és rakjuk bele a csillagánizst is!)
Míg fő, verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a sóval és az édesítővel.
Ha kész, szűrjük le és vegyük ki az ánizst belőle.
Még így, forrón rakjuk késes aprítóba, adjuk hozzá a zselatint és a főzővizet, majd daráljuk krémesre.
Ezután rakjuk bele a totut, és ezzel is krémesítsük.
Végül, kézi habverővel óvatosan forgassuk a birskrémet a tojáshabba.
Rakjuk hűtőbe, míg félig megdermed.
Összeállítás:
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy állítható tortakarikát.
Tegyük a tésztalapot az aljába, öntsük rá a birshabot és simítsuk egyenletesre a tetejét.
Rakjuk hűtőbe, míg teljesen megszilárdul, de még jobb, ha egy éjszakát áll.
Fogyasztás előtt díszítsük főtt birsszeletekkel.
Update (Ti Készítettétek):
Bacsa Gabriella gyönyörű habos sütijét látjuk a képen:
Murányi Szilvia is megsütötte:
Birgán Andi is elkészítette:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Biztos nagyon finom!Ki lehet váltani a totut,és ha igen,akkor mivel?
Szia! Én túrót használtam, igaz kicsit kevesebbet, kB 100 grammot. Nagyon finom lett!