Szafi Free zab “gríz”galuska (gluténmentes, tejmentes, szójamentes)

Gluténmentes, tejmentes “gríz”galuska recept

Gluténmentes “gríz”galuska

Olyan finom lett, mint a búzadarával készült,

mellékízmentes, nem nyálkás, nem fő szét.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Rakjuk a tojásokhoz a sót, a borsot és villával kissé verjük fel.

Ezután öntsük bele a zabdarát és keverjük össze.

1 órára, (de még jobb, ha minél hosszabb időre ) rakjuk hűtőbe.

Ha már jól megszívta magát a dara, nedves kézzel, féldiónyi tésztából formázzuk hosszúkás alakra.
18 db lesz belőle.
Készítsünk elő egy edénybe 1, 5 l hideg vizet. (Majd a szűréshez kell!)

Forraljunk kevés sóval 1,5 l vizet, vegyük alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön.

Rakjuk bele a galuskákat és óvatosan keverjük össze.

Hagyjuk így a hőmérsékletet, néha keverjük át és főzzük 6- 7 percig.

Főzés közben fel fognak jönni a víz felszínére.

Ha letelt a főzési idő, szedjük át a hideg vízbe. Hagyjuk benne 1 – 2 percig, majd szedjük tárolóedénybe őket.

A 18 db galuska súlya: 492 g

Beltartalmi értékei 100 g-ban:

  • Energia: 166,4 kcal (rosttal számítva)
  • Fehérje: 8,8 g
  • Zsír: 5,9 g
  • Szénhidrát: 17,6 g

Update (Ti Készítettétek):

Farkas Szilvi elkészítette a gluténmentes zab”gríz”galuskát a húslevesébe:

Gluténmentes zab “gríz”galuska

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…