Gluténmentes, tejmentes „gríz”galuska recept
Olyan finom lett, mint a búzadarával készült,
mellékízmentes, nem nyálkás, nem fő szét.
Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free zabdara/zabgríz (Szafi Free zabdara ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 0, 5 g őrölt bors
- 3 db M-es tojás (156 g)
Elkészítés:
Rakjuk a tojásokhoz a sót, a borsot és villával kissé verjük fel.
Ezután öntsük bele a zabdarát és keverjük össze.
1 órára, (de még jobb, ha minél hosszabb időre ) rakjuk hűtőbe.
Forraljunk kevés sóval 1,5 l vizet, vegyük alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön.
Rakjuk bele a galuskákat és óvatosan keverjük össze.
Hagyjuk így a hőmérsékletet, néha keverjük át és főzzük 6- 7 percig.
Főzés közben fel fognak jönni a víz felszínére.
Ha letelt a főzési idő, szedjük át a hideg vízbe. Hagyjuk benne 1 – 2 percig, majd szedjük tárolóedénybe őket.
A 18 db galuska súlya: 492 g
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
- Energia: 166,4 kcal (rosttal számítva)
- Fehérje: 8,8 g
- Zsír: 5,9 g
- Szénhidrát: 17,6 g
KATT A KÉPRE, MENTSD EL A RECEPTET!
Update (Ti Készítettétek):
Farkas Szilvi elkészítette a gluténmentes zab”gríz”galuskát a húslevesébe:
Schreighart Ágnes karalábé levest főzött, hozzá pedig Szafi Free zabgríz galuskát készített:
Barna Éva zab-„grízgaluskát” készített a húslevesébe, és ezt írta a kép mellé: „Egyáltalán nem fő szét, innentől kezdve csak ilyen grízgaluskát fogok csinálni!”
Ezt is Barna Éva készítette: „Egyszerűen imádom a Szafi Free zabdarat.
Készítettem egy adag borsólevest es zabgrízgaluskat tettem bele. Isteni lett. A receptben szereplő adagot megfeleztem.”
Beus nagyon guszta levese Szafi Free zab grízgaluskával készült:
„Próbáljátok ki, mert nem fogtok csalódni, isteni finom. Szinte két éve, hogy nem ettünk hagyományos grízgaluskát, de ez felülmúlja, az biztos!” – írta Nyitrayné Bakos Annamária a Szafi Free zabdarából készült GLUTÉNMENTES zabgaluskáról.
Beus is elkészítette:
Krenn Andi is tesztelte:
Katona Zsuzska vasárnapi ebédje volt ez a finomság! Ezt írta róla: „Zöldséges csirkehúsleves, snidlinggel és petrelyemmel „feltúrbózott” zabdara galuskával. Ebben a levesben minden benne van, amire ilyen hideg időben vágyunk. Sok hús is van benne, a tányér alján.”
Olah Zsuzsanna nagyon guszta levesét látjátok, ezt írta fotójához: „Régen imádtam a grízgaluskát, úgyhogy tudom mit beszelek, ez annyira finom, hogy nem vágyom a hagyományos után egy cseppet sem!”
„Csirke húsleves grízgaluskával. Nekem ma ez az ebédem és a vacsorám is.Elképesztően finom és a zab nagyon hosszú időre eltelít, egyszerűen imádom!” -írta fotójához Andrea Krenn.
„Szafi Free zabdara! Nem fő szét,és nincs mellékíze! Ezentúl a levesekbe,csak ilyen ,,grízgaluskát” fogok készíteni!”- írta fotójához Marton Diána.
Nyitrayné Bakos Annamária nagyon guszta levese is zab”gríz”gombóccal készült:
Csicsai Henrietta guszta levese:
Szafi Free gluténmentes „gríz”galuska
Fehér Szabina Szafi Free zabdarából készített grízgombóc levese:
Szafi Free gluténmentes „grízgombóc” leves
„Olyan finom lett a zab”gríz” galuskám, mintha búzadarával készítettem volna. Mellékízmentes, nem nyálkás, és ami fontos, a leírásnak köszönhetően könnyű volt elkészíteni, nem főtt szét. „- írta fotójához Jobbágy Ági.
Szafi Free gluténmentes zab grízgaluska
Édes Bűnözés fincsi levese Szafi Free zabdarából :
Szafi Free gluténmentes zabgaluska
Nyitrayné Bakos Annamária többször is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes zabgaluska
Krenn Andrea Szafi Free zabdarából készült grízgombócos levese:
Szafi Free gluténmentes grízgombóc
„Ó, mennyire imádom, hogy a régi, gyermekkori kedvenc kajáimat mindet el lehet készíteni Szafi alapanyagokkal, receptekből.
Grízgaluska, tejbegríz, grízes tészta, nokedli, tarhonya, fánk, palacsinta, lángos …. és még hosszasan sorolhatnám.
Ezúttal isteni finom csirke húslevest főztem Szafi Free zabgrízgaluskával.” -írta fotójához Barna Bodor Éva
Szafi Free gluténmentes zabgríz galuska
Nyitrayné Bakos Annamária zöldséglevest készített Szafi Free gluténmentes zabgaluskával:
Szafi Free gluténmentes zabgaluska
„Nyáron szerencsére nem kell a húsleves… Zöldségleves annál inkább amibe Szafi Free grízgaluska kerül!” -írta fotójához Pelenczei Petra
Szafi Free gluténmentes grízgaluska
Lőrincz Szabina guszta levese Szafi Free grízgaluskával készült:
Szafi Free gluténmentes grízgaluska
Fit & Free ausztriai és németországi forgalmazónk is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes grízgaluska
Serfel Tímea fotója:
Szafi Free gluténmentes grízgaluska leves
Nyitrayné Bakos Annamária zöldséglevest készített Szafi Free zabgríz gombóccal:
Szafi Free gluténmentes zabgríz gombóc
Jobbágy Ági fotója:
Szafi Free gluténmentes zabgríz-galuska
Móni borsólevest készített Szafi Free zabdarából készült galuskával:
Borsóleves Szafi Free gluténmentes zabgaluskával
Peredi Edit karalábélevest készített Szafi Free grízgaluskával és mákos gubával (guba kifli RECEPT ITT!)
Szafi Free grízgaluska és mákos guba
Nyitrayné Bakos Annamária zöldséglevest készített Szafi Free zab “gríz” galuskával:
Zöldségleves Szafi Free gluténmentes zabgaluskával
Kisné Gáspár Éva fenséges húslevese:
Húsleves Szafi Free gluténmentes zabgaluskával
Nyitrayné Bakos Annamária zöldségleves betétként készítette:
Zöldségleves Szafi Free gluténmentes zabgaluskával
Juhász Vivien zöldségleves betétként készítette:
Szafi Free gluténmentes zabgaluska
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes grízgaluska
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Tojásfehérje mentesen esetleg hogy lenne jó az arány? Vagy így lehetetlen álmodni grízgaluskáról?
Azt szeretném kérdezni,hogy bele is főzhetem a levesbe?Fontos külön főzni?
Köszönöm szépen