Gluténmentes vegán ebéd-, vagy vacsoraötlet
- 400 g hámozott, kockára vágott padlizsán
- 40 g Szafi Reform „tejszínes-sajtos” poralap (tejmentes!) (Szafi Reform tejszínes-sajtos poralap ITT!)
- 200 ml zabtejszín (zabtejszín ITT!)
- 10 g frissen facsart citromlé
- 125 g víz
- ízlés szerint reszelt növényi sajthelyettesítő (Violife sajt ITT!) – ez elhagyható!
- Energia: 68 kcal
- Fehérje: 1,3 g
- Szénhidrát: 9 g
- Zsír: 2,7 g
Ebédötlet Szafi Instagram oldaláról (https://www.instagram.com/burjan_szafi/):
„Zöldborsó főzelék, virslivel (mi növényi borsó fehérje virslivel ettük). A zöldborsó főzeléket a Szafi Reform tejszínes sajtos poralappal sűrítettem, és azért sötétebb színű, mert kókuszvirág cukorral édesítettem.”
Szafi Reform „tejszínes” vegán zöldborsó főzelék
Update (Ti Készítettétek):
Mile-Kovács Erika Szafi Reform tejszínes-sajtos vegán zeller ragut készített barna rizzsel és párolt zöldségekkel:
Hozzávalók:
- 200 g zeller
- 50 g növényi tejszín
- 150 g víz/fözés közben még öntöttem hozzá/
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. /10 g Szafi Reform tejszínes-sajtos alappor
A zellert felkockáztam, megpároltam. Közben a többi hozzávalót csomómentesre kavartam és ráöntöttem. Készre főztem. Ízlés szerint tovább fűszerezhető. Amikor kész lett a köretre szedtem és tejmentes Violife sajtot reszelten a tetejére.”
Szafi Reform vegán „tejszínes-sajtos” zeller ragu
„Mai, nem túl barátságos külalakú ebédem: tejszínes-sajtos csirkés Szafi Free tészta tejszín, sajt és csirke nélkül! Csirkehús helyett meghámozott, kockákra vágott padlizsánt, sajt helyett növényi sajtot, boci tejszín helyett kókusztejszínt használtam, így totál vegán lett!”- írta fotójához Vizler-Bokréta Veronika (Szafi Free gluténmentes vegán tészták ITT!)
Szafi Free „tejszínes-sajtos” padlizsános tészta
„Mai ebédem Szafi Reform tejszínes-sajtos csicseriborsó Szafi Reform spagettivel (amit később kevertem hozzá)”- írta Anett (Szafi Reform szénhidrátcsökkentett spagetti ITT!)
Szafi Reform tejszínes-sajtos csicseriborsó spagettivel
„Ha valami gyors ebédet szeretnél másnapra összedobni, akkor szívből ajánlom a Szafi Reform poralapokat, mert alig kell pár hozzávaló + kb. nettó 20 perc.
Én most egy gombás-cukkinis-spenótos hármast választottam, ami így néz ki:
- 10 közepes méretű csiperke felkockázva
- 1 közepes cukkini felkockázva
- 1/2 doboz bébispenót
- 1/2 lilhagyma
A lilahagymát pici olívaolajon megfonnyasztottam, majd rádobtam a meghámozott, megmosott cukkinit és gombát. Szórtam rá egy pici fokhagymaport, sót, majd amíg ez főtt, elkészítettem a szószt. 400 ml cocomast (de lehet rizstejszínnel is, vagy bármilyen más növényi tejszínnel), 20 gr citromlevet, 0,5 dl vizet, 3 ek. sörélesztőpelyhet kikevertem az alapporral, és amikor már puhák voltak a zöldségek, ráöntöttem a szószt és beledobtam a spenótleveleket. Innen még kb. 2 percig főztem, csak hogy épp rottyanjon párat. Rizzsel vagy akár tésztával is szuper szerintem, de én ezt bármilyen körettel el tudom képzelni (köles, quinoa pl.).
Ez a mennyiség nekem 3 napi ebéd lesz.”- írta fotójához Alexandra
Szafi Reform „sajtos-tejszínes” zöldségek
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!