Light paleo brokkolis kenyér |
- 15 dkg párolt/nem főzött/brokkoli
- 4 db egész tojás
- 4 db tojásfehérje
- 4.5 dkg tojásfehérjepor (tojásfehérjepor ITT!)
- 4.5 dkg útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
- 4.5 dkg Szafi Reform nyílgyökérlsizt (Szafi Reform nyílgyökérliszt ITT!)
- 4-5 g só (Himalaya só ITT!)
- 15 g sütőpor /foszfátmentes/ (foszfátmentes sütőpor ITT!)
- 1 ek. almaecet vagy citromlé/bio/ (almaecet ITT! / bio citromlé ITT!)
Elkészítés:
A tojásokat a brokkolival krémesre turmixoljuk,majd összekeverjük a száraz anyagokkal. 10 percig pihentetjük/ezalatt bemelegszik a sütő/. Légkeveréssel, 180 fokon 35 percig sütjük.
12 db jókora szeletre lehet vágni, így egy szelet kb. 4.8 dkg-os.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia Szafi!
Nagyon tetszik ez a recept! Nekem nyílgyökér lisztem van itthon, azzal is működik? Van amúgy különbség a nyílgyökér liszt és por között? És útifűmaghéjból is csak lisztem van… Azzal is működhet? Szerettem volna elkészíteni holnap, de ha a lisztes verziókkal (nyílgyökér és útifűmaghéj) nem működik, akkor veszek inkább… Most látom, hogy tojásfehérjepor is kell bele, ami szintén nincs itthon. Mivel lehet helyettesíteni? Ha semmivel, akkor mindenképpen bolt lesz a vége…! 🙂 Te próbáltad már ezt a receptet?
köszi a segítséget
Anita
Szia Anita,
A nyílgyökérpor ugyanaz, mint a nyílgyökérliszt.
Szerintem útifűmaghéj liszttel is működik, csak abból picit kevesebbet tegyél bele (kb. 3,5-4 dkg.), mivel az útifűmaghéjnál koncentráltabb a liszt (nagyobb a nedvszívó képessége).
A tojásfehérjeport nem tudom mivel tudnád helyettesíteni. 🙁
Én még nem próbáltam, de Julika receptjeiben 100%-osan megbízom, biztos, hogy nagyon jó. Csak olyan receptet szokott beküldeni, ami tuti siker. 🙂
Szia Szafi!
Köszönöm a válaszod… Mostanra sikerült tojásfehérjeport beszereznem, úgyhogy a napokban elkészítem. Majd megírom, hogy milyen lett és küldök képet is…
üdv.: Anita