Forrás: #szafifitt címke Instagram
Hamis vegán tojásrántotta vagy tortilla |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
CSÖKKENTETT KALÓRIATARTALMÚ, GLUTÉNMENTES, VEGÁN „TOJÁSRÁNTOTTA”
(tojásmentesen és tejmentesen!)
Hamis tojásrántotta (ételérzékenyeknek és vegánoknak!)
(1. verzió)
Hozzávalók:
- 4 ek gluténmentes csicseriborsó liszt (gluténmentes csicseriborsó liszt ITT!)
- 1 dl víz
- csipet kurkuma (kurkuma ITT!)
- csipet só
- csipet fokhagymapor (fokhagyma granulátum ITT!)
- a tojás íz kedvéért csipet fekete Himalája só (fekete Himalája só ITT!)
Elkészítés:
Keverd össze, hagyd állni tíz percig, majd kókuszzsíron süsd fedő alatt.
Ízlésed és diétád szerint turbózhatod bármivel, pont úgy, mint a hagyományos rántottát!
Nagy Judit megjegyzése: Ebben a tojás utánzat lébe szoktam a gluténmentes kenyeret bele
forgatni és úgy sütöm ki. Így születik a tojásmentes bundás kenyér. 🙂 Nagyon finom próbáljátok ki. 🙂 Aki nem gluténérzékeny az tehet bele egy kis sörélesztő pelyhet úgy még finomabb! 🙂
Hamis tojásrántotta |
Így készül a tojásmentes rántotta:
Az íze ugyanolyan mint a „eredetinek”:
Hozzávalók:
- 150 g csicseriborsóliszt
- víz (annyi, hogy sűrű masszát kapjunk)
- só (ízlés szerint)
- kókuszolaj (a hagyma alá)
- kis fej hagyma
- Champion gomba apróra vágva
- Cukkini (a zöldségeket ízlés szerint változtathatjuk)
Elkészítés:
Csicseriborsólisztet kikeverek vízzel, sóval és borssal. Egy sűrűbb masszát kell kapni, nem szabad túlhígítani. A hagymát kókuszolajon
megpirítom, aztán hozzáadom a gombát és a cukkinit. Picit megfonnyasztom. Ha ez megvan, mehet rá a massza, majd készre
sütöm. Végül növényi parmezánt reszelek rá.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!