Egyszerű, gyors, finom vegán ebédötlet Naomitól
Vegán lencse bolognai
Hozzávalók:
- 250 g száraz lencse
- egy nagyobb répa
- egy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. almaecet (almaecet ITT!)
- 3 dl paradicsomsűrítmény (paradicsomsűrítmény ITT!)
- ízlés szerint egy pici Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1 csomag Szafi Reform bolognai alap (Szafi Reform bolognai alap ITT!) + 4 dl víz + 1 dl paradicsom sűrítmény
Elkészítés:
Ha száraz lencsét használunk, akkor kétszeres mennyiségű vízben 8 órát áztassuk felhasználás előtt! Konzerv lencse esetében ez a lépés nem szükséges!
Keverjük ki a Szafi Reform bolognai szószalapot, 4 dl víz, 1 dl natúr paradicsomsűrítmény hozzáadásával.
Minimális Szafi Reform kókuszolajon (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) megpirítjuk az apróra kockázott hagymát. Majd hozzáadjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt répát, és a szétnyomott fokhagymagerezdeket.
Ha mindez megpirult hozzáadjuk az áztatástól már puha lencsét, az almaecetet, az édesítőt, a szószalapot.
Öntsünk rá 2 dl paradicsomsűrítményt. Ha úgy látjuk, hogy a lencse még vesz fel vizet, esetleg túl sűrű a szósz, adhatunk még hozzá vizet.
Fedő alatt főzzük forralásig, és utána még 10 percet! (Ellenőrizzük, hogy tényleg meg van-e puhulva a lencse, ha nincs még, akkor tovább is lehet főzni, víz pótlásával!)
Főzzünk ki hozzá Szafi Free fusilli tésztát, tálaljuk friss bazsalikommal! (Szafi Free gluténmentes vegán tészták ITT!)
RECEPT 2.
Quinoas-Vöröslencsés cukkini bolognai
Vöröslencsés-quinoa pelyhes vegán bolognai
2 receptet kombináltam, és így született meg ez a vacsora.
Avagy a quinoa bolognai mártás (RECEPT ITT!) és a lencse bolognai egyesülése.
A kiinduló pont a lencse bolognai volt, de kevesebb lencsét adtam hozzá, és vöröslencsét használtam, amit nem kell előáztatni, illetve kb. 10 perc alatt megpuhul.
Mivel kevés volt a lencse túl híg lett, de ebből nem csináltam nagy problémát, mert Szafi Free quinoa pehely hozzáadásával pillanatok alatt besűrítettem. (Szafi Free gluténmentes quinoa pehely ITT!)
Nagyon nagyon finom lett, Beni alig bírta kivárni, hogy kihűljön délután mikor készítettem, nagyon ízlett neki is.
Ebédötlet Szafi Instagram oldaláról (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
„Vegán bolognai, Szafi Free hajdinás nokedli (RECEPT ITT!) a mai gyors ebédötletem. Kb. 20 perces munka van vele.
A Szafi Free nokedli most a hajdinás nokedli lisztkeverék hátoldalán található recept szerint készült, a vöröslencse bolognai pedig vöröslencsével, zabdarával (Szafi Free gluténmentes zabdara ITT!) és Szafi Reform paradicsomsűrítménnyel.” (Szafi Reform paradicsomszósz ITT!)
Vegán bolognai Sazfi Free hajdinás nokedlivel
Szafi írta az Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
„Mai ebédünk: Vegán rakott bolognai tészta (vöröslencsével, zabtörettel, Szafi Reform bolognai poralappal), és kivételesen nem Szafis tésztával, mert sajnos még mindig nincs Szafi Free spagetti, úgyhogy ez sima kukorica tészta, 1 évben egyszer belefér, nem laktat annyira, mint a Szafi Free, de most jólesett.”
Update (Ti Készítettétek):
„Annyira imádom az ötleteidet! Már több alkalommal készült a lencse bolognai nálunk és imádjuk,de komolyan! ” -írta fotójához Kucsera Klaudia
Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette:
Vegán bolognai lencse Szafi Free tésztával
„Lencsés bolognai spagetti (a legfinomabb).” – írta fotójához Szabó Nikolett
Lencsés bolognai Szafi Reform gluténmentes tésztával
Mile-Kovács Erika is tesztelte és Szafi Reform spagetti tésztával fogyasztotta:
Szafi Reform bolognai lencse spagettivel
Vivien lencse bolognait készített:
Mile-Kovács Erika fotója:
Szafi Reform gluténmentes lencse bolognai
Juhász Vivien fotója:
Lencse bolognai Szafi Reform spagettivel
“Ismét egy újabb kedvenc következik, ami kiváló ebédre/vacsorára, de nem csak tésztára, hanem mártogatósnak is szuperül megállja a helyét!
Íme a vöröslencse bolognai, Szafi Reform poralapból készítve, csupán néhány összetevőből.
Vegán, gluténmentes, olajmentes.
Hozzávalók egy közepes lábashoz, kb. 4-5 adagnyi:
– 200 g vöröslencse
– 1 nagyobb répa
– 1 fej hagyma
– 3 dl paradicsomsűrítmény
– 1 csomag Szafi Reform bolognai alap
– ízlés szerint édesítő
Mérjük ki a vöröslencsét, majd jó alaposan mossuk át és rakjuk fel főni, KÜLÖN egy kisebb lábasban.
Amíg fő a lencse, daraboljuk fel apró kockákra a hagymát és tegyük bele egy közepes méretű előmelegített lábasba. Rakjunk rá egy korty vizet és szépen kezdjük el “pirítani”, majd amikor már kezd puhulni tegyük hozzá a lereszelt répát. Szépen puhítsuk őket fedő alatt.
Ezután keverjük ki a poralapot 4 dl vízzel és 1 dl paradicsompürével.
Ha már puhák a zöldségek rakjuk rá a poralapot és folyamatos kevergetés mellett rotyogtassuk kicsit.
Ha már jó puha a vöröslencse, szűrjük le és adjuk hozzá a paradicsomszószhoz, majd mehet hozzá a maradék 2 dl paradicsompüré is.
Végezetül 5-10 percig még rotyogtassuk, amennyiben szükséges ízlés szerint rakjunk még bele édesítőt.
Én most Szafi Free kölestésztával (Szafi Free gluténmentes kölestészták ITT!) tálaltam és a tetejére egy kis kesudiót reszeltem.
Nagyon finom lett, készítsétek el ti is!
Jó étvágyat hozzá!
( Ui.: A maradék szószt általában mártogatósként szoktuk felhasználni pl.sült zöldségek mellé, úgy is nagyon finom.)”-írta fotójához healthykitchenwlina.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!