Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Fűszeres paradicsomos töltött cukkinihajók
Fűszeres paradicsomos töltött cukkinihajók
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
30 perces könnyű vegán ebédem: paradicsomos-köleses-rukkolás töltött cukkinihajók.
A töltelék konkrétan annyira brutál lett, hogy komoly önuralom kellett beleporciózni a kikapart cukkinihajókba. De megcsináltam!
2 cukkinit félbevágtam, bevagdostam, kanállal kiszedtem a belsejét, besóztam a hajókat, és félretettem őket, míg készült a
TÖLTELÉK:
- 100 g Szafi Free kölest (Szafi Free köles ITT!) puhára főztem 250 g vízben (kb. 8 perc).
- Míg főtt, pici kókuszolajon (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) megpirítottam 1 lilahagymát, rádobtam a kikapart cukkinikockákat, adtam hozzá koktélparadicsomot, rukkolát, sót (Szafi Reform himalaya só ITT!), és Szafi Reform olasz fűszert. (Szafi Reform olaszos fűszerkeverék ITT!)
- Pár perc alatt megpuhult minden, hozzákanalaztam a főtt kölest, öntöttem hozzá egy kevés Szafi Free paradicsomszószt (Szafi Free paradicsomszósz ITT!), és egyet rottyantottam rajta.
A töltött csónakokat 180 fokon, légkeveréssel 20 perc alatt sütöttem meg. Eszméletlen finom!”
Pálinkás Évi borsófehérje granulátummal is elkészítette:
CUKKINIHAJÓK (2-3 főre):
- 3 db cukkini
- 1 kis fej hagyma
- 100 g Szafi Free borsófehérje granulátum (Szafi Free borsófehérje granulátum ITT!)
- 2-3 szelet sült sütőtök
- 1/2 üveg Szafi Free ketchup (Szafi Free ketchup ITT!)
- fűszerek: só (Szafi Reform himalaya só ITT!), olasz fűszerkeverék (Szafi Reform olaszos fűszerkeverék ITT!), pirospaprika
Elkészítés:
3 db cukkinit hosszában félbevágtam, belsejüket egy kiskanállal kivájtam (a kivájt belsőt most nem használtam fel, máshoz kell majd). Ez lett a 6 hajó.
100 g borsófehérje granulátumot leöntöttem 400 g forró vízzel, kb. 5 perc után leszűrtem róla a vizet.
Kevés kókuszolajon egy kis fej apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítottam, majd rádobtam a leszűrt borsófehérje granulátumot, fűszereztem sóval, olasz fűszerrel, pirospaprikával, és együtt pirítottam pár percig.
Hozzádobtam a sült sütőtököt, öntöttem rá ketchupot, és 1-2 perc alatt összerottyantottam.
Ezzel töltöttem meg a hajókat, szórtam rá vegán mozzarella sajtot, majd 180 fokon, légkeveréssel 35 percig sütöttem.”
Vegán borsófehérjés-sütőtökös töltött cukkini
Vegán köleses cukkini lasagne
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
„Vékonyra szeleteltem + besóztam egy kevés cukkinit, ezek helyettesítették a tésztát.
A cukkinikrémhez feldaraboltam megint egy kevés cukkinit, sóztam, kókusztejszínnel meglöttyintettem, botmixerrel leturmixoltam.
Darált hús helyett pedig 50 g Szafi Free kölest (Szafi Free köles ITT!) 150 g vízben puhára főztem, adtam hozzá Szafi Reform kolbász fűszert (Szafi Reform kolbász fűszerkeverék ITT!), füstölt paprikát (Szafi Reform őrölt füstölt paprika ITT!), és ehhez is löttyintettem egy kis kókusztejszínt.
Rétegezés: cukkiniszeletek, cukkinikrém, kölespép. 200 fokon légkeveréssel kb. 30 percig sütöttem. A tetejére vegán „tejföl” került.”
Medvehagymás-édesburonyapürével töltött cukkini hajók
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Medvehagymás-édesburonyapürével töltött cukkini hajók
„CUKKINIHAJÓK (8 db hajó): 4db közepes cukkinit félbevágtam, belsejüket kivájtam (a belsejüket most nem használtam fel). Ezek lettek a hajók.
2 kisebb édesburit közben megpucoltam, felkockáztam, puhára főztem.
Leszűrtem, megfűszereztem sóval, szárított medvehagymával, krumplinyomóval pépesítettem. Adtam hozzá 2 evőkanál Szafi Free sörélesztőpelyhet. Ezzel megtöltöttem a hajókat. Megszórtam friss petrezselyemmel.
A tetejére halmoztam a köleskolbit (RECEPT ITT!): 50 g Szafi Free kölest megfőztem, 250 g vízben, fűszerek: Szafi Reform kolbász fűszer+füstölt paprika fűszer.
Lefújtam őket fokhagymás olajspray-vel, majd 180 fokon, légkeveréssel 35 perc alatt készre sütöttem a kicsikéket.
Vegán töltött édesburgonya
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
„Szinte maguktól elkészülő, rumlimentes édesburi hajóink.
ÍGY KÉSZÜLT:
2 nagy édesburit meghámoztam, félbe vágtam. Kókuszolajjal kikent, sütőpapíros tepsire tettem a 4 félburgonyát vágott felükkel lefelé, és 180 fokon, legkeveréssel kb. 30 percig sütöttem őket. Kivettem a sütőből, kanállal kiszedtem a hajók közepét a töltelékhez. .
TÖLTELÉK: az édesburik kikapart belsejét, 2 dl The Bridge bio kókusztejszínnel összeturmixoltam. Hozzáadtam 1 evőkanál Szafi Free sörélesztőpelyhet (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!), Szafi Reform sót+vöröshagymagranulátumot (Szafi Reform vöröshagyma granulátum ITT!), 50 g Violife növényi „feta” sajtot, 1 marék friss, apróra vágott petrezselymet, és villával pépesítettem. Ezzel töltöttem vissza a hajókat, 180 fokra visszatoltam a sütőbe, és kb. 10 percig sütöttem őket.”
Szafi Reform magyaros ropogós cukkini hajók
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Szafi Reform magyaros ropogós cukkini hajók
ÍGY KÉSZÜLT (6 db hajó):
3 cukkinit hosszában kettévágtam, a közepét kivájtam (amit most nem használtam fel). A 6 kivájt hajót kicsit megsóztam.
100 g Szafi Free kölest 280 g vízben puhára főztem. Adtam hozzá egy kevés #thebridgebiohungary kókusztejszínt, és 2 evőkanál Szafi Reform magyaros paprikás alapport. (Szafi Reform magyaros paprikás szósz alappor ITT!) Ezt a masszát töltöttem a 6 db kivájt hajóba.
A masszára nagylyukú reszelőn lereszelt nyers burgonyát szórtam. Sóztam, lefújtam fokhagymás olívaolajspray-vel, majd 175 fokon, légkeveréssel kb. 40 percig sütöttem. Istenien ropog a tetején a buresz!
Update (Ti Készítettétek):
„Lecsós alapra épített Szafi Free köles, paradicsomszósszal, minimál sajttal és olasz fűszerrel. Évinél láttam a napokban ezt az ebéd-tippet, nagyon fincsinek tűnt, így ma el is készítettem cukkinivel és patiszonnal. Nálam annyi változás volt, hogy lila helyett újhagymát használtam és kihagytam a rukkolát mert nem volt itthon. Nagyon finom és meglepően laktató!”-írta fotójához Vizler-Bokréta Veronika
Húsmentes paradicsomos köleses töltött cukkini és patiszon
„Szafi Free vegán, köleses-paradicsomos cukkinihajók. Úristen Évi, ez nagyon nagyon finoooom, befaltam az összeset, a páromnak most nem hagytam, pedig azt mondta ő is, hogy uuu de jól néz ez ki.”- írta fotójához Vivien
Szafi Free vegán köleses-paradicsomos cukkinihajó
Pelenzei Petra is elkészítette:
Paradicsomos töltött cukkini hajók
Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette:
Paradicsomos fűszeres cukkini hajók
Juhász Vivien fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!