Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free gluténmentes vegán csigakeksz
Szafi Free gluténmentes vegán csigakeksz
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók a kakaós tésztához:
- 60 g víz
- 20 g fehérborecet (fehérborecet ITT!)
- 20 g olaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 20 g kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 35 g por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 100 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt ITT!)
- 30 g 70% kakaótartalmú étcsoki (paleo étcsoki ITT!)
- 5 g bambuszrost liszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Hozzávalók a világos tésztához:
- 60 g víz
- 20 g fehérborecet (fehérborecet ITT!)
- 20 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 35 g por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk vanília kivonat
- 100 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt ITT!)
- 30 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 5 g bambuszrost liszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Elkészítés:
Mindkét tésztánál a következőképp jártam el: A vizet, fehérbor ecetet és a kókuszolajat kimértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot is. Mindkét tésztát 10 percre hűtőbe tettem.
Ezután a tésztákat két folpack réteg között (amit nagyon pici liszttel megszórtam) külön-külön, kb. 4 mm vékonyra nyújtottam, a világosra tettem a kakaós tésztát majd késsel szabályos téglalapra vágtam. A egymásra tett tésztalapot a rövidebbik oldalától kezdve felcsavartam mint egy bejglit, folpackba csomagoltam és kb. 10 percre hűtőbe tettem. A leesett széleket összegyúrtam és egy tök jó márványos tésztát kaptam, amiből csak simán gombócokat készítettem, így sütöttem ki.
A hűtőből kivett tésztarudat kb. 1 centi széles karikákra vágtam, tenyeremmel picit lapítottam rajta majd átmentem az egészen szilikon nyújtófával. A kis kilapított csiguszokat sütőpapíros tepsibe tettem és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem.
(a sütési idő mindig sütőfüggő)
Vera boszorkány ujj kekszet is készített a tésztából, ezt írta fotójához:
„Hűtőből kivéve kisebb, kb. diónyi adagokat csíptem a tésztából és rúddá formáztam, majd az ujj formát alakítottam ki, végére egy-egy szem mandulát tettem, ez lett a köröm. 165 fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütöttem. Szafi Free feketeribizli-szőlő lekvárral díszítettem és abba is mártogattam.” (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Szafi Free gluténmentes halloweeni boszorkány ujj keksz
Vera újra elkészítette, ezt írta fotójához:
„Csokis-vaníliás csigakeksz. Mostanában teafüggő vagyok és ez a Szafi Free keksz tökéletes lesz hozzá!”
Szafi Free gluténmentes csigakeksz
**************
Szafi Reform paleo-vegán csíkos kekszet így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!