Szafi Free gluténmentes vegán édesburgonyás falatok
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes vegán édesburgonyás falatok
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Free expressz lisztkeverék (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) VAGY Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 25 g sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 10 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 fújásnyi folyékony füst (folyékony füst ITT!)
- 20 g citromlé
- 150 g Joya kókuszjoghurt
- 150 g főtt, kihűtött, tört, fehér édesburgonya
- + 6 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 2 g olaj a sütés előtti kenéshez (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán édesburgonyás falatok
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és alaposan gyúrjuk össze.
Ezután fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 15 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át, majd nyújtsunk belőle 1 cm-es lapot. (24×16 cm)
Vágjuk 24 egyforma nagyságú (4×4 cm) darabra, és tegyük őket sütőpapírral borított tepsire.
Kenjük le a tetejüket az olajjal és pihentessük 15 percig.
Sütés:
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 45 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!