Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Lovas Barbi)
Habkönnyű áfonyás túrótorta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 500 g laktózmentes krémes túró
- 250 g laktózmentes mascarpone
- 3 egész tojás
- 50 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 40 g frissen facsart citromlé
- 30 g Szafi Reform négyszeres édesítő (aki édesebben szereti,az többet tegyen bele,így egy frissebb,citromosabb ízű sütemény lett.) (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!)
- vanília aroma ízlés szerint (vanília aroma ITT!)
- 5 g gluténmentes sütőpor (gluténmentes sütőpor ITT!)
- 2-3 marék áfonya (nekem csak fagyasztott volt itthon,amit kiolvasztottam, lecsöpögtettem, picit kinyomkodtam)
ELKÉSZÍTÉS:
A zabpuding, áfonya és sütőpor kivételével mindent beleöntöttem egy tálba, kézi mixerrel alaposan elkevertem, majd apránként hozzáadtam a puding port, végül a sütőport.
Bele lehet keverni az áfonyát is, de én csak bele kanalazgattam egy 20 cm-es átmérőjű tortaformába a masszát és csak hanyagul bele dobáltam a bogyókat.
160 fokos sütőben (hőlégkeveréssel) 60 percig sütöttem. A sütési idő eltérhet, tűpróbával érdemes ellenőrizni 45 perc után.
Egy puha sütemény lesz az eredmény, ezért csak akkor lehet kiszedni a formából, (akkor is óvatosan!) amikor teljesen kihűlt! (Egyébként a masszának ugyanolyan az íze, mint a citromos krémtúrónak!)
Update (Ti Készítettétek):
Lovas Barbi újra elkészítette:
Gluténmentes habkönnyű áfonyás túrótorta
Update (Ti Készítettétek):
“Áfonyás habkönnyű túró torta, Lovas Barbi receptje szerint, de én most meggyel csináltam! Nagyon szeretjük, és elég sok változatban elkészítettem már.”-írta fotójához Leszkovszki Kata
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!