Szafi Free vegán mascarponés linzer
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free vegán mascarponés linzer
Hozzávalók:
- 135 g Szafi Free palacsinta lisztkeverék (Szafi Free palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 65 g Szafi Reform zabliszt (Szafi Reform zabpehelyliszt ITT!)
- 70 g kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 4 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 30 g flakonos citromlé
- 100 g vegán mascarpone
- 60 g kézmeleg víz
- + 8 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán mascarponés linzer
Elkészítés:
Morzsoljuk össze a lisztekkel a mascarpone-t.
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban az édesítőt, a sót és a szódabikarbónát.
Ezután öntsük őket egybe és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Fedjük le az edényt és tegyük a hűtőbe legalább 30 percig. (Minél többet áll, annál kezelhetőbb lesz a tészta.)
Ha letelt a pihentetési idő, enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk 0,5 cm vastagra.
Szúrjuk ki tetszőleges méretű formával, majd tegyük őket sütőpapírral fedett sütőlemezre.
Összesen 28 db lesz.
Pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 18 perc.
Ha kihűlt a tészta töltsük meg lekvárral és tegyük tárolódobozba.
Kb. 2 óra múlva már omlós lesz, de minél tovább áll, annál jobb lesz az állaga.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!