Ropogós lapkenyér Szafi Free univerzális lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Ropogós lapkenyér Szafi Free univerzális lisztkeverékből
Mag nélküli hozzávalói és elkészítése:
- 100 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 4 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 25 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 100 g langyos víz
- + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk kb. 1,5-2 mm (inkább ennél vékonyabb legyen) vastagra.
Vágjunk belőle 12×8 cm-es lapokat.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szabjuk újra, míg a tészta elfogy.
Összesen 14 db lesz.
Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire és pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 15 perc. (A második adag hamarabb megsül.)
Magvas hozzávalói és elkészítése:
- 100 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 30 g vegyes, mozsárban zúzott magkeverék
- 145 g víz
- + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk kb. 2,5-3 mm vastagra.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szabjuk újra, míg a tészta elfogy.
Összesen 12 db lesz.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 22-25 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!