Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett eperhabos szelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett eperhabos szelet
Először készítsük el az eperpürét:
- 500 g tisztított eper
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 15 g citromlé
- 50 g víz
A citromlé kivételével tegyük a hozzávalókat egy kisebb edénybe, és forrástól számítva, gyakori kevergetés közben, alacsony hőfokon főzzük 30 percig.
Ezután botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a citromlevet és felhasználásig hűtsük ki. (Hűtés után 318 g lett a súlya.)
Közben fogjunk hozzá a piskótához:
- 80 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 60 g eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g vanília paszta
- 3 db tojás (héj nélkül 158 g)
Keverjük össze a lisztet a citromhéjjal.
Tegyük az egész tojásokat egy közepes edénybe, adjuk hozzá a sót, az édesítőt, a vaníliát és kb. 3-4 perc alatt verjünk habot belőle. (A massza tejföl sűrűségű lesz – a habosításhoz megadott idő, a habverő erősségétől változhat.)
Ezután, kézi habverővel dolgozzuk a tojáshabba lisztet.
Végül simítsuk a masszát egy 23×19 cm-es (belső méret), sütőpapírral bélelt tepsibe.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 20 perc.
A tészta sütés alatt tepsi magasságúra fog nőni, de még a sütőben, majd a hűtés alatt is összeesik (a vastagába azonban pont elegendő)
Felhasználásig sütőrácson hűtsük ki a piskótát.
Még sül a tészta, készítsük el az alábbi krémet:
- 500 g kókuszjoghurt (ALDI)
- 25 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g vanília paszta
- 28 g zselatin (zselatin ITT!)
- 20 g citromlé
- 250 g kókuszkrém (felverhető) (kókuszkrém ITT!)
Áztassuk 5 percig a zselatint az édesítővel 100 g joghurtba, majd melegítsük fel és keverjük, míg a zselatin feloldódik.
Verjünk kemény habot a kókuszkrémből.
Tegyük a maradék joghurtot egy nagyobb tálba.
Keverjük bele a feloldott zselatint, a kihűtött eperpürét, és végül forgassuk össze a kókuszhabbal.
Összeállítás:
Vízszintesen vágjuk ketté a piskótát.
Béleljük ki frissen tartó fóliával azt a tepsit amiben a piskótát sütöttük.
Tegyük az aljába az egyik piskótát, majd simítsuk el rajta krémet, és fedjük le a másik lappal.
Dermedésig tegyük hűtőbe, majd fogyasztás előtt szórjuk meg a tetejét poreritrittel.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!