Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Kohári Éva)
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett nudli
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett nudli
„Nudli kedvelők figyelem! Ez valami fenomenálisan jó kis desszert, vagy akár egy tartalmas levest követő második fogás lett. Én rajongok az édesburgonyáért és a nudliért is, a kettő együtt pedig dupla élvezet. 2 db édesburgonya, némi Szafi rostcsökkentett univerzális lisztkeverék, pár perc és kész is az ebéd. Annyira jó állagú a tészta, hogy nyugodtan csinálhatunk belőle akár gyümölccsel töltött gombócot is.”
Hozzávalók:
- 220 g édesburgonya
- 1 csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 60 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Főzéshez:
- 2 liter víz
- 1 nagy csipet só
Forgatáshoz:
- Ízlés szerint darált mák
- Ízlés szerint por eritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
Elkészítés:
Az édesburgonyát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és enyhén sós vízben főzzük puhára.
A megfőtt krumplit szűrjük le, majd törjük össze villával és hűtsük langyosra.
Adjuk a lisztet a krumplihoz, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
Osszuk a tésztát 3 részre, formázzunk belőle bucikat és pihentessük 5 percet.
Forraljunk fel egy nagy lábosban vizet, sózzuk meg.
A bucikat sodorjuk vékony rúddá és vágjuk fel kb. fél cm-es darabokra, majd a két tenyerünk között pödörgessük meg nudli alakúra.
Tegyük a megformázott nudlikat forrásban lévő vízbe és 1-2 perc alatt főzzük készre.
Szűrjük le, majd hideg víz alatt öblítsük át.
Tálaljuk darált mákkal és eritrittel. Jó étvágyat hozzá!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!