Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Szász Edina)
Szafi Free gluténmentes mandulás-fahéjas csiga
Szafi Free gluténmentes mandulás-fahéjas csiga
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 300 g Szafi Free expressz lisztkeverék (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha lisztkeverékkel – Szafi Free világos puha lisztkeverék ITT!)
- 2-3 g kardamon
- 50 g darált mandula
- 45 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 7 g instant élesztő (porélesztő ITT!)
- 5 g Himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g almaecet (almaecet ITT!)
- 380 g langyos víz
- +bambuszrost a nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
„Kimértem először a száraz hozzávalókat, majd a nedveset és hozzákevertem a szárazhoz.
Ezután letakartam és 20 percet pihentettem sütőben 40 fokon.
Közben elkészítettem a tölteléket ami így néz ki:
- 80 g Kara light kókusztejszín (Kara light kókusztej ITT!)
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 20 g mandula
- 20 g ceylon fahéj
Ezt csak össze kell keverni.
A pihi után a tésztát 43×28 cm nyújtottam.
Én ebből 9 péksütit készítettem. Olajspray-vel fújtam le.
180 fokra előmelegített alsó-felső sütésen 25 percet sütöttem.
Update (Ti Készítettétek):
Heni kakaós-mandulást csigát készített a tésztából, ezt írta fotójához:
„Nagyon finom, extra puha kakaós csiga.
Recept:
300 Szafi Free expressz lisztkeverék
50 g darált mandula
45 g Szafi Reform négyszeres édesítő
5 g Szafi Reform himalaya só
7 g instant élesztő
20 g frissen facsart citromlé
380 g langyos víz
Miután az alapanyagokat alaposan összedolgoztam, 30 percet hagytam pihenni a tésztát lefedve.
Töltelék:
95 g kara kókusztejszín
20 g Szafi Reform négyszeres édesítő
20 g darált mandula
20 g Szafi Reform zsírszegeny kakaópor
A tésztát kinyújtottam, egyenletesen elkentem rajta a tölteléket, feltekertem, szeleteltem és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tettem, olajjal lekentem.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem alsó-felső programon.”
Szafi Free gluténmentes kakaós-mandulás csiga
Szász Edina újra elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán fahéjas csiga
Foki Diána fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!