Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Kohári Éva)
Hűtőben kelesztett zsemle Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztkeverékből
Hűtőben kelesztett zsemle Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztkeverékből
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók (6 db):
- 420 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék ITT!)
- 7 g szárított élesztő (porélesztő ITT!)
- 8 g himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 350 g langyos víz
- 10 g szobahőmérsékletű Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Formázáshoz: 2 teáskanál kókuszolaj
Elkészítés:
Mérjük egy keverőtálba a lisztet, adjuk hozzá a szárított élesztőt és a sót, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a vizet és a kókuszolajat és alaposan gyúrjuk össze, míg egynemű tésztát kapunk. Egy kevés kókuszolajjal lekent felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 6 egyenlő részre és formázzunk belőle szép, sima felületű bucikat.
A bucikat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és éjszakára tegyük a hűtőbe. Reggel vegyük ki a tepsit a hűtőből, melegítsük fel a sütőt hőlégkeverésen 180 fokra. 180 fokon süssük kb. 35 perc alatt készre a zsemléket.
Jó étvágyat hozzá!”
Szafi Free gluténmentes mini bagett
(A recept készítője: Kohári Éva)
Szafi Free gluténmentes mini bagett
„Brutálisan jóóóó mini bagetteket sütöttem Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverékből. Ezek a pofás kis bagettek amellett, hogy nagyon finomak, éppen kamasz mancsba való méretűek, olyan egy sulis szünetre való szendvicseket lehet gyártani belőlük. A bagett napokig tökéletes állagú marad fagyasztás nélkül is!”- írta fotójához Kohári Éva
Hozzávalók:
- 130 g meleg víz
- 4 g friss élesztő
- 10 g frissen facsart citromlé
- 4 g olívaolaj
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 150 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
Tetejére:
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
Mérjük egy keverőtálba a vizet, a citromlevet, az olívaolajat és morzsoljuk bele az élesztőt.
Adjuk hozzá a lisztkeveréket, a sót és egy spatula segítségével keverjük össze.
Pihentessük szobahőmérsékleten 10 percet a tésztát, majd osszuk két egyenlő részre és simítsuk két db 15×7 cm-es bagett formába.
Szobahőmérsékleten pihentessük további 45 percet.
A bagettek tetejét pár helyen vágjuk be éles késsel és vékonyan kenjük le olívaolajjal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre. A megsült bagetteket rácson hűtsük le.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!