Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free gluténmentes szilvalekváros hókifli
Szafi Free gluténmentes szilvalekváros hókifli
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Ez az igazi, hagyományos, retro ízvilággal rendelkező tészta!!! Annyira omlós mint a klasszikus búzalisztes változat, pedig ez gluténmentes. Nagyon egyszerű elkészíteni, bár feltekeréskor picit törik a tészta, ezt mindenképp szerettem volna megjegyezni de ha kellő türelemmel bírtok és a tökéletes végeredményre vágytok akkor mindenképp süssétek meg!”- írta fotójához Vera.
Azóta már többen megsütötték és a visszajelzések alapján valóban igazi omlós tésztáról van szó, így mindenképp teszteljétek ti is!
Hozzávalók:
- 60 g laktózmentes vaj
- 60 g laktózmentes tejföl
- 3-4 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g porcukornak megfelelő mennyiségű por állagú édesítő (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- vanília kivonat
- 150 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
A hozzávalókat a fenti sorrendben kimérjük, összegyúrjuk és 15-20 percet hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, 7-8 cm átmérőjű kör formával kiszúrjuk, a tésztalapok szélére szilvalekvárt teszünk majd kifliket formázunk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt megsütjük (sütőfüggő). Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.”
RECEPT 2.
(A recept készítője: Ipsits Anita)
Szafi Free gluténmentes diós hókifli
Szafi Free gluténmentes diós hókifli
Hozzávalók:
- „85 g teavaj
- 85 g tejföl
- 180 g Szafi Free hajdinamentes univerzális lisztkeverék
- 5 g só
- 80 g darált dió (én szeretem a nagyobb darabokat, így húsklopfolóval törtem össze)
- 8 g Szafi Free ötszörös édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor ITT!)
Az összetevőket a fenti sorrendben egy keverőtálba tettem, majd alaposan eldolgoztam, összegyúrtam.
Hűtőbe 20 percet pihentettem a tésztát, majd 17 db kiflit formáztam belőle. Sütés után melegen poreritrittel szórtam meg. 180 fokon 22 percig sütöttem alsó-felső sütésen.”
Szafi Free gluténmentes hókifli készítése TikTok videó:
|
RECEPT 3.
(A recept készítője: Kohári Éva)
Szafi Free gluténmentes vegán mákos hókifli
Szafi Free gluténmentes mákos hókifli
„Nálunk nincs karácsony hókifli nélkül. Gyerekkoromban mindig a nagymamám készítette diós és mákos verzióban. Ahogy kivette a sütőből, forrón alaposan belehempergette vaníliás porcukorba, mi pedig onnan lopkodtuk és még melegen habzsoltuk. Soha nem felejtem el, mennyire egyforma, gyönyörű, apró kifliket tudott formázni és ezeket művészien rendezte el hatalmas tányérokon. Nekem sajnos közel sincs annyi türelmem a formázáshoz, mint neki volt. Ezért egyszerűen köröket szaggatok, megtöltöm a mákos töltelékkel és egyszerűen félbehajtom. Ennél is gyorsabb, ha rudacskákat sütünk belőle. Az én változatom most nem tartalmaz glutént, tejet, tojást, hozzáadott cukrot, de mégis hozza a gyerekkori fílinget.”- írta fotójához Kohári Éva
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 100 g tejmentes margarin
- 80 g Szafi Reform eritrit por (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 80 g kókuszkrém
Töltelék:
- 30 g cukrozatlan mandulaital (hozzáadott cukortól mentes mandulaital ITT!)
- 100 g darált mák
- 50 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 csapott evőkanál Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
- 2 evőkanál Szafi Reform fahéjas szilva alma lekvár (Szafi Reform fahéjas szilva-alma lekvár ITT!)
Forgatáshoz:
- ízlés szerint Szafi Reform vaníliás eritrit por (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
Elkészítés:
A mákos töltelékhez az eritritet keverjük össze a mandulaitallal és forraljuk fel. Adjuk hozzá a darált mákot és melegítsük össze. Keverjük el benne a lisztkeveréket és a lekvárt, majd hűtsük le.
A tésztához mérjük egy keverőtálba a lisztkeveréket, az eritrit port és morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a sűrű kókuszkrémet és gyúrjunk egynemű, rugalmas tésztát.
A „kiflikhez” a tésztát liszttel enyhén megszórt felületen nyújtsuk kb. 2 mm vastagra és szaggassunk belőle kb. 8 cm átmérőjű köröket. Tegyünk a tetejére 1 teáskanál mákos tölteléket, hajtsuk félbe, nyomkodjuk alaposan le a szélét és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
A rudacskákhoz szintén nyújtsuk a tésztát 2 mm vastagra, a mákos töltelékből formázzunk a tészta szélére egy csíkot és tekerjünk rajta egyet. Vágjuk el a tekercs mellett a tésztát és folytassuk addig a töltögetést, amíg van tészta és mák. A rudakat vágjuk tetszőleges hosszúságúra.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
A kész sütiket forrón forgassuk vaníliás por eritritbe.”
Update (Ti Készítettétek):
- „A HÓKIFLI diós, mákos és cukormentes szilvalekvárral erről senki nem fogja megmondani, hogy nem fehérlisztes, azt meg főleg nem, hogy gluténmentes, mert az sok esetben szárazabb.”- írta fotójához Tóth Cynthia
- Juhász Vivien is elkészítette.
Szafi Free gluténmentes hókifli
Csikós Gabi fotója:
Szafi Free gluténmentes szilvalekváros hókifli
Nyitrayné Bakos Annamária Szafi Free gluténmentes szilvalekváros hólifli recept alapján kosárkákat készített. Töltelék darált dió + Szafi Free feketeribizli lekvár.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!