Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Csikós Gabi)
Sütés nélküli vegán áfonyás kesutorta
Sütés nélküli vegán áfonyás kesutorta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Recept 20cm-es tortaformához:
Alap:
- 250 g Szafi Free granola (Szafi Free granola ITT!), vagy más magkeverék
- 7 db nagy vagy 9 kisebb szemű datolya
- 35 g Szafi Reform kókuszreszelék (Szafi Reform kókuszreszelék ITT!)
- 60 g Szafi Reform zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 1 púpos ek. Szafi Reform cukormentes kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 1 tk. őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
Kesu krém:
- 200 g natúr kesudió
- 3 db nagy vagy 5 kisebb szemű datolya
- 200 g növényi tejszín
- 1/2 citrom héja
- 1/2 citrom leve
- vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 2 ek. chiamag liszt, vagy lenmagliszt(ha nincs chia és azt tennél bele, daráld le a Szafi Reform chia magot) (Szafi Reform chia mag ITT!)
Áfonyás krém:
- a kesus krém 1/5 -öd része
- 50 g friss, vagy mirelit áfonya
- pár ek. növényi tejszín lazításra
Elkészítés:
A kesudiót pár órára, vagy előző éjszaka beáztatjuk. A datolyát szintén vízbe tesszük duzzadni.
A granolát/vagy magkeveréket a megduzzadt datolyával és az alaphoz kerülő többi hozzávalóval együtt aprító gépbe ledaráljuk. A forma aljára nyomkodjuk, egyenletes eloszlatva benne. Hűtőbe tesszük megdermedni.
Az áztatott kesut és a többi hozzávalót pépesre turmixoljuk, és az 1/5 részét kivesszük belőle. Ez megy majd a felső réteghez. Az alapra öntjük, egyenletes elkenjük benne. A maradék krémhez adjuk az áfonyát, és kevés növényi tejszínt még, hogy krémes legyen az is. Majd a kesu rétegre öntjük. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Díszítés ízlés szerint.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!