Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Kohári Éva)
Szafi Free gluténmentes tripla kakaós csiga
Szafi Free gluténmentes tripla kakaós csiga
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„26 cm átmérőjű, bigacsigát sütöttem, ami ráadásul annyira csokis lett, hogy a csokin kívül semmi nem látszik belőle. Csóri csiga totál fotózhatatlan, pedig élőben eszméletlen jól néz ki. A szépségén kizárólag a jósága tesz túl, eszméletlen finom, kakaós a tésztája, kakaós a tölteléke és ráadásul kapott egy kis olvasztott csokit még a tetejére is. Sokkal látványosabb lenne fehér tésztával, hamarosan úgyis elkészítem.
Én egy 26 cm-es pite formában sütöttem és bizony kitöltötte a csiga a rendelkezésére álló összes teret.
A tésztával brutálisan jóóóó dolgozni, szerintem tényleg érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 250 g langyos cukrozatlan mandulaital (hozzáadott cukortól mentes mandulaital ITT!)
- 50 g eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 60 g olvasztott margarin
- 16 g frissen facsart citromlé
- 10 g friss élesztő
- 100 g Szafi Free expressz lisztkeverék (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel – Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 180 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform zsírszegény holland kakaó (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 50 g hideg margarin
Töltelék:
- 40 g Szafi Reform zsírszegény holland kakaó
- 80 g Szafi Reform eritrit por (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 35 g víz
Tetejére:
- 50 g glutén-, tej- és cukormentes csokoládé
- 1 teáskanál Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
Mérjük egy keverőtálba a mandulaitalt, adjuk hozzá a frissen facsart citromlét, az olvasztott margarint, az eritritet és morzsoljuk bele az élesztőt.
Öntsük rá a lisztkeverékeket, a kakaóport és gyúrjunk egynemű tésztát.
A tésztát szobahőmérsékleten pihentessük 15 percet.
Sütőpapíron nyújtsuk a tésztát 2 mm vastag téglalappá, sajtreszelővel reszeljük rá a hideg margarint és hajtogassuk jobbról, balról, fentről, lentről, majd fordítsuk meg a tésztát és nyújtsuk újra 2 mm vastag téglalappá.
A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat és egyenletesen kenjük a tésztára.
A sütőpapír segítségével hajtsuk félbe a tésztát és újra nyújtsuk át egy kicsit sodrófával.
A hosszabbik oldala mentén vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat és tekerjük fel az elsőt, majd erre a következőt mindaddig, míg el nem fogy a tésztát.
Tegyük az óriás csigát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy 26 cm-es pite formába és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük készre.
Ha kihűlt a csiga, olvasszuk fel a csokoládét, keverjük hozzá a kókuszolajat és locsoljuk a csiga tetejére.
Szeleteljük, mint egy hagyományos tortát. Jó étvágyat hozzá!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!