Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Kohári Éva)
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett répatorta
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett répatorta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Annyira, de annyira jó lett ez a répatorta, hogy az első szelet után muszáj volt ennem egy újabbat, hogy tuti biztos legyek benne, nem csak az érzékszervei játszanak velem. De nem, mert a második szelet is eszméletlen finom volt. Puha, szaftos, hihetetlen egyszerű az elkészítése, akár a gyerekekre is bízhatjuk az összekeverését. A legmacerásabb lépés a répa reszelése lenne, de egy késés aprítóval másodpercek alatt, minden erőfeszítés nélkül tudjuk aprítani a répa darabokat.”
Hozzávalók:
- 190 g répa
- 200 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 150 g nádcukor
- 12 g sütőpor (sütőpor ITT!)
- 50 g buborékos víz
- 100 g mandulaital (mandulaital ITT!)
- 50 g olaj
- Ízlés szerint fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 1 teáskanál narancsaroma
Tetejére:
- Ízlés szerint aprított mogyoró
- Ízlés szerint szeletelt mandula
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg, vágjuk kockákra és késes aprítóval daráljuk egész finomra.
Minden hozzávalót mérjünk egy keverőtálba és egy kézi habverővel keverjük csomómentesre.
Egy 16-18 cm-es kapcsos tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát.
A tetejét ízlés szerint szórjuk meg aprított mogyoróval, szeletelt mandulával és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre.
A tortát szedjük ki a formából és rácson hűtsük ki. Jó étvágyat hozzá!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Megsütottem…
Azért írom le a tapasztalatomat, hogy segítsek másoknak.
Nem mondom, hogy ehetetlen, de javítani kell a receptet.
– A cukor baromi sok. Én Eritritet tettem bele, ami kicsit kevésbé olyan édes mint a cukor, sőtt a megadott 150 g helyett 120g tettem bele, de még így is émelyítő lett. Nem tudom, talán 80g -100g elég.
– 18cm tortaformában 50 percig sütöttem, de így sem sült át, nedves maradt a közepe. Legközelebb dupla ekkorába fogom sütni vagy 2× 18cm tortaformába, hogy átsüljön.
Nem értem hogy nálam miért nem működött az eredeti recept?
Szia!
Elképzelhető, hogy erősebben süt a sütőd, ezáltal hirtelen megsül a külseje és a belsejéből nem tud elpárologni a gőz. Esetleg legközelebb próbáld meg kicsit kevesebb folyadékkal. Plusz ugye a répatorta alapból “nedvesebb”, szaftosabb süti, tehát nem olyan, mint mondjuk egy piskóta. 🙂