Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo bagel
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo bagel
Hozzávalók 4 db nagy vagy 5 db kisebb mérethez:
- 150 g Szafi reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 4 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 2 db tojás (héj nélkül 102 g)
- 2 db tojásfehérje (67 g)
- 10 g flakonos citromlé
- 20 g paleo olaj (paleo olaj ITT!)
- 80 g langyos víz
- + 3 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 10 g tojássárga 5 g vízzel elkeverve a sütés előtti kenéshez
- + 1 tk szezámmag a sütés előtti szóráshoz
Elkészítés:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót és az édesítőt, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg összeáll.
Ezután, borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelületre, dolgozzuk át és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Formázzunk a tésztadarabokból zsömléket, lapítsuk őket 9 cm-esre.
Lisztezzük be a mutató ujjunkat, szúrjuk egy lukat a lapok közepébe és forgassuk addig, míg 5,5 cm-es luk lesz benne. (Ekkor 10,5 cm-es lesz az alap, a közepén 6 cm-es a luk – ami nagy, de a sütés alatt majd szűkülni fog.)
Tegyük a megformázott bageleket sütőpapírral fedett tepsire.
Kenjük le őket a fél adag tojással és szórjuk rájuk a szezámmagot.
Mielőtt a sütőbe rakjuk kenjük le a maradék tojással. (A kétszeri kenést ne hagyjuk ki, mert így nem fognak a magok lepotyogni.)
Pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
200 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 50 perc. (Erősebb sütőben 45 perc is elegendő lehet.)
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!