Szafi Free gluténmentes mandulás-csokis keksz
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes mandulás-csokis keksz
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 130 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 60 g mandula őrlemény
- 70 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 30 g citromlé
- 40 g aprított csoki
- 60 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 30 g víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a mandulával.
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az édesítőt a szódabikarbónát, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal dolgozzuk össze.
Ezután fedjük le az edényt, és tegyük a hűtőbe 60 percre.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, lisztes munkafelületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsunk 8 mm vastagra.
Ezután szúrjuk ki 6,5 cm-pogácsaszaggatóval.
Összesen 16 db lesz.
Tegyük a kiszúrt lapokat sütőpapírral fedett tepsire, és tegyük a sütőbe.
Szafi Free gluténmentes mandulás-csokis keksz
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 16 perc.
Mikor kisült még puha lesz, ezért néhány percig hagyjuk a tepsin, majd teljes kihűlésig tegyük át sütőrácsra. (Ahogy hűl, úgy válik ropogóssá.)
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!