Szafi Free gluténmentes fahéjas-diós csiga
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes fahéjas-diós csiga
Nagyon puha, légiesen könnyű a tésztája, ami még másnap sem keményedik be. (Én kihűtés után 1 darabot teszteltem konyhapulton papírzacskóban tárolva, a többi ment a fagyasztóba.)
Hozzávalók:
- 185 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 65 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 280 g langyos víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 2 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és fakanállal dolgozzuk össze.
Ha besűrűsödött, fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.
Szafi Free vegán fahéjas-diós tekercs
Ez idő alatt készítsük elő a tölteléket:
- 50 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 30 g őrölt, szárazon pirított dió
- 24 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 12 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 65 g szobahőmérsékletű víz
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelültre, dolgozzuk át, és nyújtsunk belőle egy 40×18 cm-es lapot.
Egyenletesen kenjük rá a tölteléket, szorosan tekerjük fel, és vágjuk 9 egyenlő nagyságú darabra.
Szobahőmérsékleten pihentessük 20 percig, majd fújjuk le az olajjal és tegyük őket a sütőbe.
Sütés:
220 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 18-20 perc. (Nálam az utóbbi.)
Ekkor még lágyak lesznek a csigák, ezért néhány percet hagyjuk a tepsin, ezután tegyük őket sütőrácsra és így hűtsük ki.
Szafi Free vegán szilvalekváros kifli
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free vegán szilvalekváros kifli
Hozzávalók:
- 185 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 65 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 280 g langyos víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 2 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Töltelék:
- 180 g házi készítésű, hozzáadott cukormentes szilvalekvár
Szafi Free gluténmentes vegán szilvalekváros kifli
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és fakanállal dolgozzuk össze.
Ha besűrűsödött, fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelületre, dolgozzuk át és nyújtsunk belőle egy 36 cm átmérőjű körlapot.
Vágjuk 8 egyenlő nagyságú cikkre, osszuk el a lekvárt az alsó széleken, majd szorosan tekerjük fel.
Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, fújjuk le az olajjal.
Szobahőmérsékleten pihentessük 20 percig, majd fújjuk le őket az olajjal és tegyük a sütőbe.
Sütés:
220 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 23-25 perc. (Nálam az utóbbi.)
Update (Ti Készítettétek):
„Fahéjas-diós csiga Julika receptje alapján. Elfelejtettem kókuszolajjal lefújni, azért nem lett olyan szép a színe, de így is nagyon finom!”-írta fotójához Lakatos Attiláné Teri
Szafi Free gluténmentes fahéjas-diós csiga
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!