Szafi Free gluténmentes Hokkaidó tökös pogácsa
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes Hokkaidó tökös pogácsa
Tészta hozzávalói:
- 185 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 65 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 10 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1/2 kk. Jalapeno chili pehely
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 125 g sült, pépesített Hokkaido tök (én mikróban szoktam megsütni, hámozás után kb. 1 cm kockákra vágom, egy rétegben lerakom egy lapos tányérra, és 12 percig sütöm)
- 230 g langyos víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 2 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Szafi Free gluténmentes Hokkaidó tökös pogácsa
Tészta elkészítése:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és fakanállal dolgozzuk össze.
Ha besűrűsödött, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelületre, dolgozzuk át és nyújtsuk 2 cm vastagra.
Éles késsel csíkozzuk be tetejüket, majd rakjuk őket sütőpapírral fedett tepsire.
Pihentessük, míg a sütő melegszik, ezután fújjuk le az olajjal és tegyük a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 28 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!