Szafi Free vegán vadassal töltött batyu
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free vegán vadassal töltött batyu
Hozzávalók 5 darabhoz:
- 150 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 170 g langyos víz
- 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 130 g Szafi Free készétel (vadas csicseriborsóval, – de bármelyik jó) (Szafi Free készételek ITT!)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és fakanállal dolgozzuk össze.
Ha besűrűsödött a massza, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre.
Gyúrjuk át és nyújtsunk belőle egy kb. 7-8 mm vastag lapot.
Szúrjuk ki 11 cm-es szaggatóval. A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újra, míg a tészta elfogy.
Összesen 5 db lesz belőle.
Ezután osszuk el a lapok közepén a tölteléket, kenjük le vízzel a szabadon maradt részeket, és szorosan zárjuk le.
Tegyük a batyukat az összecsípett részükkel felfelé sütőpapírral fedett tepsire, és pihentessük 15 percig.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, fújjuk le őket az olajjal.
Szafi Free vegán vadassal töltött batyu
Sütés:
220 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 27 perc.
Az 5 db párna súlya 378 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 135 Kcal
- Fehérje: 3,2 g
- Zsír: 1,6 g
- Szénhidrát: 24,3 g
100 grammban:
- Energia: 177 Kcal
- Fehérje: 4,3 g
- Zsír: 2,1 g
- Szénhidrát: 32,1 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!